Witam po krotkiej przerwie. Temat troche umarl:/
W kazdym razie troche sie u mnie pozmienialo. Mialem zaczac redukcje od kwietnia i miala trwac conajmniej 4 miesiace. Jest to nie mozliwe, poniewaz w polowie czerwca jade za granice do pracy na 4 miesiace i tam bedzie calkowicie niemozliwe cwiczenie na silowni i trzymanie sie rygorystycznej diety redukcyjnej (naprawne, niemozliwe).
W zwiazku z tym od wtorku zaczalem redukcje. Mialem diete ulozona, wszystko bylo cacy, ale jak to w zyciu bywa teoria a praktyka to dwie rozne rzeczy. Moze zaczne od zmian, pisalem ze bede sie zywil szpinakiem - otoz okazuje sie ze jest to niemozliwe (tortura). Z fasoli szparagowej tez rezygnuje (bo ponoc jakosciowo gorsza dla mnie na diecie redukcjyjnej). Wiec jadam sobie po 300g warzyw takich: Salata zielona, Brokuly i zodkiew biala. W dni treningowe wg planu mam jesc 3 razy warzywa zas w dni nietreningowe 5 razy wiec tutaj sobie np jem 2 razy brokuly, 2 razy zodkiem i raz salate. Oczywiscie ryz w dni nietreningowe wyrzucilem i teraz z takich mniej odpowiednich dla mnie rzeczy w dni nietreningowe jem sobie tylko jedno jablko (ok 200g). Zeby kalori jednak troche bylo dolozylem w dni nietreningowe 2 jajka cale. Moim najwiekszym problemem jest tluszcz. Mial pochodzi w 1/3 z oliwy, 1/3 z
oleju mct i 1/3 z oleju lnianego. Niestety oleju lnianego nigdzie nie moge znalezc zas olej mct ponoc jest juz nieprodukowany bo jak mi powiedzieli w sklepie kulturystycznym nie sprzedawal sie i juz prawie zadna firma go nie produkuje. Wiec 100% tluszczu w dni treningowe pochodzi o oliwy z oliwek (60-70g) zas w dni nietreningowe oliwy pije tyle samo (60-70g)plus dochodzi tluszcz z zoltek jakie sa w 2 calych jajkach jakie jem w dni nietreningowe. Czy te 3 rodzaje tluszczu sa konieczne? bo naprawde mam problem ze zrodlem tluszczu innym niz oliwa. Kolejna sprawa to mintaj. W diecie mam napisane ze 2 razy dziennie (w dni treningowe jak i beztreningowe) jem 200g mintaja (czyli 400g dziennie). Chcialem zapytac czy moge raz dziennie zamiast mintaja jesc makrele wedzona 150g? Raz ze bylo by tyle samo w niej bialka a dwa ze mogla by taka procja makreli dostarczyc tluszczu 20g poza 30g bialka. Nie wiem czy w takiej makreli jest inny rodzaj tluszczu niz w oliwie?
Ok wiem, ze mnustwo rzeczy naraz napisalem i ciezko sie polapac o co pytan wiec zrobie podsumowanie:)
1. Czy taki warzywa jakie sporzywam (brokuly, salata zielona i zodkiew biala) sa ok? Nie ucierpie bardzo z powodu braku szpinaku?
2. Czy w dni nietreningowe moge zjesc 2 cale jajka?
3. Czy poza tluszczem z ewentualnie zotlek i makreli wedzonej moga wszystkie tluszcze pochodzic z oliwy z oliwek?
4. Czy moge zastapic 200g mintaja i 20g oliwy z oliwek na 150g makreli wedzonej?
To chyba tyle na teraz.
Jestem juz na redukcji od 5 dni, trzymam sie diety poza tym tluszczem w 100% i nie wiem czy to mozliwe ale wydaje mi sie ze juz po 5 dniach sa efekty. W kazdym razie 2kg mniej na wadze... (nie sadze aby byly to miesnie bo duzo bialka jem i cwicze tak jak na mase 3xtydzien).
Pozdrawiam