Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
268
Witam myslalem o Extensor IZOLAT 95 mozna go miec za ok 100zl. Czy myslicie ze to dobre wyjscie czy w cenie do 150 zl dostane cos lepszego?? chodzi mi o wzbogacanie posilkow w bialko. Prosze o wypowiedzi.Pozdrawiam
Szacuny
4
Napisanych postów
511
Wiek
38 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4517
za 100 zeta to kupisz 3kg ostrowii 80%, a jakbyscie wiedzieli jak sie robi bialko serwatkowe to nawet najdrozszego byscie nie kupili albo byscie kupowali najtansze bo to i tak zazwyczaj z jednej mleczarni idzie
Jak człowiek wygra to dopiero ma coś z życia, naprawdę czuje jak wariuje w żyłach krew
moje foty 12.2006 http://www.sfd.pl/temat317825
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
268
mysle o dodaniu do posilkow bialka,gdyz chce zeby byly bardziej wartosciowe.Mam maly zapas tluszczyku po zimie wiec nie chcialbym typowej masowki.Mozecie zaproponowac co innego a porozgladam sie.W najblizszym czasie bede zaczynal cykl z mono hmb i l karnotyna(pisalem o nim kiedys)wiec mozna by cos do tego dorzucic.Prosze o propozycje,a i jeszcze jedno napisalem o postra z prosba o rozplanowanie jednak nie uzyskalem pomocy,gdyby ktos chcial mi pomoc prosze o info na email a wyjasnie cala sprawe.Dzieki
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
268
Bialka z zakladow mleczarskich raczej odpadaja,z tego co wyczytalem to ten izolat opiera sie glownie o bialka pochodzace z jajek.A w mleczarni chyba jajek nie przerabiaja,pozatym te bialka zawieraja duzo laktozy, ktora jest zbedna,sa zanieczyszczone,nadaja sie raczej dla zwierzat chodowlanych(u mnie malo kto jeszcze sie na to lapie bo po tym jedyny eketk to sraczka i wysypki)nie mowiac juz o smaku...watpie zebym pokusil sie na bialko z zakladow mleczarskich.
Szacuny
2
Napisanych postów
440
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
13487
vader piszesz glupoty do tego bez zadnej znajomosci tematu-co ma bialko serwatkowe z melczarni do bialek z jajek to nie mam zielonego pojecia tak samo skad latoza w jajkach..mysle ze Ci sie pomylio bialko serwatkowe z posolita serwatka ktora jest w sumie odpadem o duzewj zawartosci latozy.
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
268
rzeczywiscie troche zakrecilem.Z ta laktoza chodzilo mi ze duza jej zawartosc jest w serwatce wlasnie,ktora jak napisales jest produktem powstalym przy produkcji np twarog.Chodzilo mi o to ze czesto pod nazwa bialko serwatkowe znajduje sie wlasnie serwatka(czesto gesto wciska sie poprostu szajs bo ludzie z malym doswiadczenien nie potrafia rozroznic).Jajka tak jak napisales nie zawieraja laktozy a chodzilo o to ze ten Izolat 95 jest glownie oparty na jajkach.A moja wiedze staram sie caly czas poszerzac:)