Gęstość, proporcje ,pocięcie ,estetyka
...
Napisał(a)
słuchaj jak nie masz tendencji do tycia po wysokim IG wcinaj maltodekstryne z 200gram dziennie reszte dasz rade nadrobić jedzonkiem
...
Napisał(a)
Wiadomo, że akurat w lecie pomysł z mlekiem nie jest najlepszy, ale teraz mamy zimę, jednak przyznam się, że nigdy takich koktajli nie nosiłem z sobą, tylko wypijałem od razu.
Co do węgli złożonych o niskim IG w proszku niestety nie zrobią ich tak szybko, bo się nie rozpuszczą w wodzie, taki ich urok i dlatego mają niskie IG Już najlepszym z dostępnych jest vitargo, ale jest drogie i mimo, że są to węglowodany złożone to daleko im do skrobi, którą możemy znaleźć np. w płatkach owsianych. Swoją drogą węglowodany złożone to nietrafne określenie, bo maltodekstryny to też złożone a IG wysokie.
El Padrino, to dlaczego po prostu nie dodasz tłuszczów? Są o wiele bardziej kaloryczne niż węglowodany, a nie zapychają żołądka, do tego niektóre produkty, w których się znajdują są bardzo smaczne, chyba, że nie lubisz np. karkówki, sera żołtego?
Zmieniony przez - Charon w dniu 2007-02-05 16:09:11
Co do węgli złożonych o niskim IG w proszku niestety nie zrobią ich tak szybko, bo się nie rozpuszczą w wodzie, taki ich urok i dlatego mają niskie IG Już najlepszym z dostępnych jest vitargo, ale jest drogie i mimo, że są to węglowodany złożone to daleko im do skrobi, którą możemy znaleźć np. w płatkach owsianych. Swoją drogą węglowodany złożone to nietrafne określenie, bo maltodekstryny to też złożone a IG wysokie.
El Padrino, to dlaczego po prostu nie dodasz tłuszczów? Są o wiele bardziej kaloryczne niż węglowodany, a nie zapychają żołądka, do tego niektóre produkty, w których się znajdują są bardzo smaczne, chyba, że nie lubisz np. karkówki, sera żołtego?
Zmieniony przez - Charon w dniu 2007-02-05 16:09:11
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
hmm... ok wiesz sproboje najpierw na tej malcie pojechac jak mnie zaleje fatem (w co watpie) zwieksze tluszcze jaka radzis dawke na kg masy?
...It Gets More Painfull Every Time I Die..
...
Napisał(a)
Zależy od zapotrzebowania. Z maltodekstryną i jej wysokim IG nie chodzi o zalewanie, a o zdrowie.
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
to wychodzi na to ze gainer Weidera ktory mam jest nie zdrowy bo czytam sklad i tam jest malto,dekstroza i fruktoza i w jakim sensie nie zdrowe ? :/ przeciez to skrobia tylko ze wproszku
...It Gets More Painfull Every Time I Die..
...
Napisał(a)
El Padrino tez mam aktualnie 6gWW na 1kg (czyli podbnie jak u Ciebie jest to 390gWW), ale mimo to waga po 2 tyh. nie drgnela :/ Ja mam w diecie jako zrodlo WW tak: platki owsiane, ryz, makaron i chleb, a reszta to gainer :)Jak dalej masa nie bedzie isc to dodam co najwyzej 50gwiecej ryzu i reszte ww bedzie stanowic gainer, bo tez juz nie moge wiecej tego zarcia w siebie wpychac :// Teraz 1tydzien przerwy
...
Napisał(a)
Nie skrobia a węglowodany o wysokim IG, skrobia nie rozpuszcza się w zimnej wodzie. Poczytaj sobie o insulinooporności, cukrzycy, glikacji białek i powstawaniu AGE - to wszystko jest niezdrowe.
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
Charon z tego co piszesz, wnioskuję, że nie ma u nas na rynku gainera z maltodektrynami o niskim IG. Wszystkie malto w gainerach itak powodują wzrost glukozy we krwi, więc nie ma różnicy czy będzie malto 100%, czy np 70% a 30% glukoza w porcji?
...
Napisał(a)
Różnica będzie minimalna, maltodekstryny są dodawane, bo nie są tak słodkie jak glukoza.
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
charon a zamiast 6g weglow i 2g tluszczu moglbym dac proporcje 4g weglow (czy nawet mniej) i 4g tluszczow tak da sie budowac mase? Popatrzylem w ogole na fruktoze i jej IG wynosi 19 to chyba bardzo dobrze skoro zaleca sie aby nie przekraczac 60 (ale znajac zycie jej tez sie nie oplaca spozywac bo cos tam:P)
Zmieniony przez - El Padrino w dniu 2007-02-06 00:28:58
Zmieniony przez - El Padrino w dniu 2007-02-06 00:28:58
...It Gets More Painfull Every Time I Die..
Polecane artykuły