SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak zrobic jajecznice by zrobic ja dobrze %-))

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 17928

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1314 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 30947
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 48 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5518
smazenie jajecznicy i ogolnie jajek ( np robiac omlet) na tluszczach nie jest zebytnio szkodliwe bo ten tluszcz nie osiaga tak wysokiej temp zeby wydzielaly sie te wszysktkie szkodliwe substancje w takim stopniu jak np przy smazeniu miesa.

EDIT - dlatego ze jajka potrzebuja mniejszej temp zeby sie sciac:)

Zmieniony przez - KPL w dniu 2007-01-30 21:35:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 2757 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 16713
jestem na masie :)

a tak w ogole jak z wartosciami odzywczymi wtedy? zalozmy ze sobie zrobie z 4 jaj jajecznice na smalcu. ile z tego wyniose pelnowartosciowego bialka? juz pies ***al tluszcz i dodatki
jedno jajo kurze cale to 12g bialka czy co, prawie 50g by wyszlo?

Znawca w dziale odżywki & suplementy :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6318 Napisanych postów 76309 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756449
W postach podwieszonych masz tabele kaloryczne, policz sobie. Jedno srednie jajo ma ok 60g.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 2757 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 16713
wszytsko rozumiem. tylko czy po usmazeniu tej jajecznicy nie straca na wartosci nic te jajka?

Znawca w dziale odżywki & suplementy :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1742 Wiek 1 rok Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 17683
Ciekawe czy powstanie temat jak zrobić "pełnowartościowe" kanapki..

Pozatym 3 jajka + troszku mleka + cebulka + szyneczka + troche sera i tyle.
/pozdro

Destiny is in your hands.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Dlatego wazne jest zeby - gdy sie smazy jajecznice - zachowac jej lekko półpłynna konsystencje - wtedy mamy do czynienia z najb. wartosciowym białkiem przy najmniejszej mozliwej denaturacji.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 48 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5518
Khaine -to znaczy ze taka jajecznica jest lepsza od gotowanych jajek na twardo, zgadza sie? Cenna informacja.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Tego nie powiedzialem.

Wg mnie najlepsze bylyby tu tzw. jajka na miekko po wenecku - ze slabo scietym bialkiem i plynnym zoltkiem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1202 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 17052
To zalezy jak dlugo i na jakiej temperaturze bedziesz smazyl, takie moje zdanie..
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ENDOMORFIK

Następny temat

kto pomoże :( ?? Dietka dla dziewczyny :((

forma lato