Ulozylem sobie z wasza pomoca diete, ale niestety nadal mam problem z tluszczami. Moim glownym zrodlem tluszczy sa olica z olivek, tluszcz znajdujacy sie w puszcze z tuna i margaryna.
Przeczytalem tyle art na temat tlusczy ze ostatecznie wszystko mi sie po***alo..,
Chcialbym zbilansowac tluscze w diecie na poziomie
1:1:1
Nasycone/Nienasycone/Jednonasyceniowe////////czy to o to chodzi/czy dobrze to rozumiem?
jak to jest.
Nasycone,Nienasycone,Jednonasyceniowe/Wielonienasycone/Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe etc.- tego jest za duzo.
Nie moge rozroznic...
Jakie sa 3 podstawowe rodzaje tluszczow ktore powinienem miec w diecie???
zakladam ze sa to te
Nasycone,Nienasycone,Jednonasyceniowe a te niezbede itd to taka podgrupa tak?
Czy moglbym prosic o kilka przykladow do kazdego aby miec podstawowa orientacje.
Bardzo dziekuje
Pozdrawiam