...
Napisał(a)
Jak mozna wywnioskowac z nazwy tematu chcialbym sie dowiedziec od Was w jakiej postaci najlepiej spozywac kurczaka. Ja najbardziej lubie 'kurczaka z rozna', ale nie wiem czy jest to najlepsze rozwiazanie. Oczywiscie usuwam cala skore. Lubie tez kurczaka z grilla, niestety z niego nie da sie usunac skory i nie mozna go raczej jesc. Zazwyczaj, gdy kupuje kurczaka po usuniecie skory zjadam go w calosci, wszedzie jednak slysze, ze najlepsza jest piers. Czy jest bardzo duza roznica miedzy powiedzmy piersia a udkiem(oczywiscie po usunieciu skory) Bylbym wdzieczny gdybyscie napisali mi czy kurczak z rozna to dobre rozwiazanie, jezeli nie to jakiego polecacie i najlepiej kilka sposobow na przygotowanie takiego dania, coz marny ze mnie kucharz ;) Bede wdzieczny za kazda porade.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zamarynować możesz w ten sposób, lepsze to niż smażenie na oliwie, sam tak robię jak pieke i jest ok
...
Napisał(a)
jezeli spozywasz same mieso, bez zylek, tluszczu, chrzastek itp to wartosci odzywcze beda zblizone do piersi. ja jednak wole sama piers, gdyz oszczedza mi to wlasnie tego oddzielania. piers wrzucam do gotujacego sie wywaru wody i warzywka i mam wspanialego kurczaka. czasem jak w domu ktos przyniesie kurczaka z rozna zdejmuje skore i jem same, czyste mieso, mmm pychota
Pozdrawiam,
NoRtOn
Pozdrawiam,
NoRtOn
Pozdrawiam,
NoRtOn
*F*u*c*k* The Rest,We Are The Best
...
Napisał(a)
Ja uwielbiam kurczaka gotowanego na parze (wszystkie produkty gotowane na parze traca mniej witamin i minerałów niż podczas gotowania bezpośrednio w wodzie), natartego wcześniej przyprawami.
...
Napisał(a)
tak, to baaaardzo tlusta potrawa
polecam piers pocieta w paski, usmazona w przyprawie kamisa "grill pikantna" na oliwie z oliwek. najprosciej do tego ryz + jakis gotowy sosik (np winiar do kurczaka).
polecam piers pocieta w paski, usmazona w przyprawie kamisa "grill pikantna" na oliwie z oliwek. najprosciej do tego ryz + jakis gotowy sosik (np winiar do kurczaka).
...
Napisał(a)
Piersi kurczaka z grilla - palce lizać
REDRUM it's my not recommended behavior
REDRUM it's my not recommended behavior
...
Napisał(a)
Pierś z kurczaka:
białko:26
tłuszcz:4
a ile maja skrzydełka bo mniemam ze tyle samo a sa o wiele tańsze...
białko:26
tłuszcz:4
a ile maja skrzydełka bo mniemam ze tyle samo a sa o wiele tańsze...
...
Napisał(a)
skrzydelka to kosc, skora i symboliczna ilosc miesa
to ma B:ca T:ły WW:chuuj
to ma B:ca T:ły WW:chuuj
a great flame follows a little spark
...
Napisał(a)
tu nie chodzi o noozke.. zdejmij z niej mieso, zwaz i bedziesz wiedzial ile tego tam tak naprawde jest
cycek to samo mieso
mozesz jesc sobie nozki jesli lubisz
cycek to samo mieso
mozesz jesc sobie nozki jesli lubisz
a great flame follows a little spark
Polecane artykuły