Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
111118
Utoplec z zanieczyszczeniami jest najwięcej obaw przy tanich preparatach, czy to fish oil, czy tran, to bez różnicy.
Z tranu polecam tylko smakowy firmy Mollers; znana, światowa marka, tani, dobry, o większej ilości n-3 niż w tranie islandzkim (np. Lysi) i ma obniżoną zawartość wit. A i D.
Szacuny
116
Napisanych postów
21032
Wiek
40 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
208598
jest podobny najbardziej do razowego a jadles kiedys prawdziwy razowy? wiesz jak smakuje? czy ci sie wydaje ze wiesz jak powinien smakowac?
niestety zadna piekarnia z tego co ostatnio widze, nie produkuje prawdziwego razowego, rowniez juz dluzszy okres czasu nie spotkalem sie przynajmniej ze smakiem podobnym do razowego
prawdziwego razowca jadlem kiedys w formie 'domowego wypieku' - mam znajomego piekarza, ktorego poprosilem o wyrob takiego oryginalnego...
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
Szacuny
25
Napisanych postów
4510
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
30521
heheh
nie jadlam nigdy chleba z piekarni takiego jaki moja mam upiekla
z prawdziwej maki, na prawdziwym zakwasie.
1 kromka i lezysz
do dzis mi sie sni
oczywiscie z pieca chlebowego pieczony na bukowym drewnie
sie wie
a propo tematu to raz:
co cie nie zabije to cie wzmocni (=> )
dwa:
wszytsko jest trucizna, zalezy od ilości
trzy:
idzie zwariowac, gdyby patrzec na ta cala chemie w jedzeniu
Szacuny
130
Napisanych postów
8967
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
48014
junior:EKSTRAKT SŁODOWY - jest to zagęszczony wyciąg wodny słodu jęczmiennego. Słodem nazywamy jęczmień po przerywanym w pewnym momencie kiełkowaniu, zwanym słodowaniem. W czasie kiełkowania dzięki enzymom zawartym w ziarnie, nierozpuszczalna skrobia bielma zamienia się w rozpuszczalny cukier zwany cukrem słodowym – malatozą. Ekstrakt słodowy otrzymuje się poprzez : poddanie wysuszonego słodu oddziaływaniu, rozdrabnianiu a następnie ekstrakcji wodnej, filtrowaniu i zgęszczaniu pod zmniejszonym ciśnieniem. Ekstrakt słodowy ma konsystencję gęstego syropu o brunatnej barwie, aromatycznym zapachu i charakterystycznym słodkawym smaku. Ekstrakt ma zastosowanie do produkcji pierników oraz dużej gamy wyrobów cukierniczych.
seewy: jadlem wiele razy prawdziwego razowego jak mi jeszcze sw. pamieci dziadek przynosil(dozyl 98lat na razowcu i orzechach)
ja tez bardzo rzadko widze dobry chleb, zazwyczaj sa to podruby ale taki ktory jest gl. zrobiony z maki razowej z dodatkiem bialej maki tez moze byc bo teraz poprostu sie tak piecze.
co do chemi w jedzeniu: nie da sie jej uniknac ale nalezy ja calkowicie starac sie ograniczac i jednak patrzec na przykladowo rtec w tunczykach.
a tak na zakonczenie "nie dajmy sie zwariowac" pozdro, wszystko z umiarem takze, zdrowe odzywianei