...
Napisał(a)
ja np dawno odszedlem od stosowania diety ktora po kilku tyg. doprowadzala mnie do odruchow wymiotnych na mysl o posilku, wieczna monotonia itsprawy, wiec teraz mam ulozona diete na kazdy dzien tyg. a poszczegolne posilki przyzadzam po to tez zeby miec przyjemnosc z jedzenia a nie dostarczyc przykaldowo 70g wegli i 40g bialka
...
Napisał(a)
A ja mam taki przepis : 125 g twarogu chudego i puszka tuńćzyka w oliwie (ok 130g) - mieszam wszystko w naczyniu dodaje łyżkę oliwy z oliwek - 250g "pasty rybnej" - wcinam 125g na noc - jak dla mnie pyszn , pozdrawiam
Iść swoją drogą, nie dać satysfakcji wrogom.
...
Napisał(a)
Jeśli myślisz o samych białkach to mało ekonomiczny sposób, musiałbyś zjeść 8-10...
...
Napisał(a)
twaróg
..........Płacz na treningu, śmiej się podczas walki..........
...
Napisał(a)
No właśnie za poł godzinki ide sobie zrobić jajecznice z 8 białek, a czy dodać żółtko żeby troche tego tłuszczu było?
Kto nie pyta, nie rośnie...
...
Napisał(a)
Apropos wypowiedzi keho, to czasami mnie troche przeraza, jak widze kogos podajacego diete do oceny, kto ma wyliczone zapotrzebowanie i pod nie uklada caly plan, przy kazdym posilku ma wartosci BTW. Chodzi mi glownie o diete na mase. 99% z nas nie jest zawodowymi kulturystami i to czy dostarczymy 15-30g ww wiecej nie spowoduje widocznej dla nas roznicy w efektach.
Dlatego wydaje mi sie, ze czasami, wlasciwie czesto powinnismy "naginac" rozklad, dodajac cebule, ogorki, pomidory, troche majonezu czy ketchupu itd. zeby urozmaicic jadlospis. Nietrzeba ich wliczac do bilansu, a w znczacym stopniu uprzyjemniaja jedzenie.
Domyslam sie, ze kazdy, kto ma ulozona i zbilansowana diete dluzej niz miesiac sam doszedl do takiego wniosku. Ale jak patrze na podawane do oceny diety to nie wiem, czy ktos zupelnie zielony przez 6miesiecy robienia masy nie ma zamiaru jesc codziennie na obiad np. ryz + cos tam.
Urozmaicenie i jeszcze raz urozmaicenie Z kazdego posilku przy odrobinie inwencji mozna zrobic cos pysznego i niepowtarzalnego...
Dlatego wydaje mi sie, ze czasami, wlasciwie czesto powinnismy "naginac" rozklad, dodajac cebule, ogorki, pomidory, troche majonezu czy ketchupu itd. zeby urozmaicic jadlospis. Nietrzeba ich wliczac do bilansu, a w znczacym stopniu uprzyjemniaja jedzenie.
Domyslam sie, ze kazdy, kto ma ulozona i zbilansowana diete dluzej niz miesiac sam doszedl do takiego wniosku. Ale jak patrze na podawane do oceny diety to nie wiem, czy ktos zupelnie zielony przez 6miesiecy robienia masy nie ma zamiaru jesc codziennie na obiad np. ryz + cos tam.
Urozmaicenie i jeszcze raz urozmaicenie Z kazdego posilku przy odrobinie inwencji mozna zrobic cos pysznego i niepowtarzalnego...
"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."
...
Napisał(a)
Ale czy te białka będą ok?I czy można wżócić jedno żółtko :) Bo za chwile ide sobie zrobić jajecznice z 8 buałek + 1 żółtko
Kto nie pyta, nie rośnie...
...
Napisał(a)
wiem ze juz po czasie ale jak mozesz tak marnowac jedzenie? a co z zoltkami? jedz jez tez. jest w nich szereg witamin i skladnikow mineralnych, nie mowiac o tluszczach ktore wcal nie sa zle. mozesz zjesz np. jajecznioce z 3 jajek i dodac do niej kawalek jakiejs wedliny jak chcesz wiecej bialka.
Student Turystyki i Rekreacji
Polecane artykuły