Szacuny
207
Napisanych postów
3300
Wiek
58 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28036
art. bedzie (o nnkt )
natomiast ja mam juz dosc kurczaka, jem go tylko raz dziennie, wole jaja, ser bialy, wolowine i wieprzowine (teraz stawiam na roznorodnosc.
a oczywiscie nie chce Was odwiesc od kury, podalem tylko dane o tym co zwiera sie w kurachn
pozdr
mc
Szacuny
19
Napisanych postów
3246
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
14357
Jezeli chodzi o antybiotyki dla kur to Marek ma racje mam kuzyna ktory ma ferme drobiu podaje sie antybiotyki kurom zeby szybciej rosly Podobno w przyszlym roku ma odbyc sie konferencja z udzialem Niemcow i Holendrow na ktorej maja zaproponowac naturalna hodowle bez dopingu. Ale czy to przejdzie... nie sadze. A tak na marginesie wujek jest producentem paszy i koncentratow pasze wzbogaca snikersami po terminie raz widzialem z 2 tony snikersow
Szacuny
207
Napisanych postów
3300
Wiek
58 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28036
jestem zwolennikiem miesa mielonego - robie kotlety , pulpety, spaghetti.
smaze lub dusze . jesli chodzi o smak to najsmaczniejsza jest wieprzowina .kurczakow przez ponad 20 lat zjadlem tyle ze az dziw ze nie mam skrzydwl i nie gdacze, dlatego teraz jestem zwollennikiem miesa czerwonego
pozdr
mc
Szacuny
207
Napisanych postów
3300
Wiek
58 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28036
mielone - u mnie w sklepie - ja wybieram kawal miesa , przy mnie jest myte i mielone (nikomu raczej nie polecam mielonego z marketu - pakowanego na tackach.
mielone ma te zalete , ze nawet jesli jest twarde (wolowe ) w kawalku - po zmieleniu nie ma juz tego p[roblemu.
poza tym jak bylem na tluszczu to latwiej mi bylo zjesc 800g mielonych kotletow niz gryzc te 800g miecha (czas i nie wchodzi miedzy zeby)
mc