...
Napisał(a)
kasze jem z kura, oliwa i warzywami i tak ciagle mi smakuje wiec tylko zmieniam kasze ( rózne rodzaje ) i warzywa codziennie
...
Napisał(a)
styka ale jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to dawać...
-= NaJlEpSzĄ ObRoNą JeSt AtAk =-
...
Napisał(a)
biały serek jogurcik naturalny
"to jest ten co za kilka puszek bialka wytatuował sobie znak firmowy na plecach?" leże i kwicze
...
Napisał(a)
jak wy mozecie jesc kasze gryczana z jajkiem albo jogurtem... ja mam taki przepis na sos koperkowy:
1/3 kostka margaryny
4-5 czubatych łyżek maki (ja uzywam pszennej bo nie wiem czym ja zastapic)
kostka rosołowa knora lub jakis domowy bulion/rosół
gorąca woda
śmietana
2 garście drobno pokrojonego koperku
przygotowanie:
na małych rondelku rozpuszczamy margaryne, kiedy jest juz plynna dorzucamy make i mieszamy aby powstala gesta masa (sami wyczajscie ile dokladnie tej maki) nastepnie dolewamy szklanke goracego bulionu jednoczesnie energicznie mieszajac (jak zle sie wymiesza to pozniej sa grudy ;/) pozniej dodajemy odpowiednia ilosc wrzatku by sos nie byl zbyt gesty jak ma juz odpowiednia plynna konsystencje dajemy śmietane ( ze 2 lychy ) i mieszamy (sos powinien byc bialawy) na sam koniec jak juz sie wszystko udalo dajemy koperek mieszamy i jest gicior :)
musicie probowac mi za pierwszym razem wyszedl niejadalny kisiel ;p
1/3 kostka margaryny
4-5 czubatych łyżek maki (ja uzywam pszennej bo nie wiem czym ja zastapic)
kostka rosołowa knora lub jakis domowy bulion/rosół
gorąca woda
śmietana
2 garście drobno pokrojonego koperku
przygotowanie:
na małych rondelku rozpuszczamy margaryne, kiedy jest juz plynna dorzucamy make i mieszamy aby powstala gesta masa (sami wyczajscie ile dokladnie tej maki) nastepnie dolewamy szklanke goracego bulionu jednoczesnie energicznie mieszajac (jak zle sie wymiesza to pozniej sa grudy ;/) pozniej dodajemy odpowiednia ilosc wrzatku by sos nie byl zbyt gesty jak ma juz odpowiednia plynna konsystencje dajemy śmietane ( ze 2 lychy ) i mieszamy (sos powinien byc bialawy) na sam koniec jak juz sie wszystko udalo dajemy koperek mieszamy i jest gicior :)
musicie probowac mi za pierwszym razem wyszedl niejadalny kisiel ;p
Polecane artykuły