...
Napisał(a)
Gotowane jajka też są przecież poddawane obróbce termicznej, tak samo jak te w jajecznicy, więc moim zdaniem w 4 jajkach gotowanych jest tyle samo białka jak w tych 4 w jajecznicy.
...
Napisał(a)
gotowanie i smażenie to zupełnie inna sprawa
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Ja wyraziłem tylko swój pogląd. Postaraj się wypowiedzieć pełnym zdaniem i napisać , że nie wiesz jak to jest , albo że wiesz i uzasadnić swoją wypowiedź , a nie rzucasz hasła w stylu :" no w pewnym sensie ".
...
Napisał(a)
pewnie gdyby jajecznice się smażyło przez 10 minut to mogło by trochę stracić, ale przez pół minuty?? Szczerze wątpię
Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś
...
Napisał(a)
O ile mi wiadomo, to bialko scina sie w temp 42'C. Dlatego, jak ktos ma goraczke w tych okolicach to zaczyna sie bardzo nieciekawa sprawa... Chyba nie musze tlumaczyc co cie dzieje, jesli czlowiek(a wiec i bialko w jego organizmie) bedzie mial goraczke 42'C... Z tego co sie orientuje, to nikt nigdy nie mial wiecej bo poprostu tego ne dozyl(tak mi mowi moja wiedza, moge zapytac kogos, kto jest wyksztalcony w tym kierunku i wam napisac).
Jak wiemy, jajko GOTUJE sie we wrzatku, jego temp nie trzeba chyba podawac
Za to jajecznica(tak mi sie wydaje) w wyzszej. Ale z kolei zeby oceniac wartosc odzywcza bialka w obu przypadkach trzeba posiadac zaje.bista wiedze chemiczna i pewnie nawet przecietny nauczyciel chemii nie bylby w stanie ostatecznie tego stwierdzic...
Wniosek? Poprostu jesc
Taka moja opinia, pzdr
Jak wiemy, jajko GOTUJE sie we wrzatku, jego temp nie trzeba chyba podawac
Za to jajecznica(tak mi sie wydaje) w wyzszej. Ale z kolei zeby oceniac wartosc odzywcza bialka w obu przypadkach trzeba posiadac zaje.bista wiedze chemiczna i pewnie nawet przecietny nauczyciel chemii nie bylby w stanie ostatecznie tego stwierdzic...
Wniosek? Poprostu jesc
Taka moja opinia, pzdr
"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."
...
Napisał(a)
Sa to minimalne ilosci, dlatego bierzemy wartosci zawsze przed obrobka.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Mi sie tez tak wydaje. Gdybysmy mieli tak wszystko (wartosci i wage produktu) liczyc przed i po to by mozna pier.dolca dostac. Bo jak gotujemy ryz, to do wody wsadzamy 100g w torebce, ale na koniec wyjmujemy chyba wiecej,nie? Jak on napecznieje i nabierze wody to sie robi ciezszy?(male zoczenie z tematu )
"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."
...
Napisał(a)
Nie wiem , bo nie jem ryżu.
Poza wszelką wątpliwością pozostaje jednak fakt, że podczas przygotowywania posiłków pozbawiamy dane produkty wielu ich wartości , jak witamin i innych mikroelementów. Kiedyś przeczytałem gdzieś coś takiego:" lepsze surowe niż gotowane, lepsze gotowane niż smażone "Oczywiście nie ma co sobie tego hasła aż tak bardzo brać do serca- zwłaszcza jego pierwszej części. Lepsze surowe warzywa niż gotowane, lepsze gotowane mięso niż smażone - to już moje hasło.
Poza wszelką wątpliwością pozostaje jednak fakt, że podczas przygotowywania posiłków pozbawiamy dane produkty wielu ich wartości , jak witamin i innych mikroelementów. Kiedyś przeczytałem gdzieś coś takiego:" lepsze surowe niż gotowane, lepsze gotowane niż smażone "Oczywiście nie ma co sobie tego hasła aż tak bardzo brać do serca- zwłaszcza jego pierwszej części. Lepsze surowe warzywa niż gotowane, lepsze gotowane mięso niż smażone - to już moje hasło.
Poprzedni temat
Moja walka z tłuszczem- HIT + HIIT ?
Następny temat
dla hardgainera DO OCENY
Polecane artykuły