SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Udka z kuraka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6378

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 42 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 379
Gotowane jajka też są przecież poddawane obróbce termicznej, tak samo jak te w jajecznicy, więc moim zdaniem w 4 jajkach gotowanych jest tyle samo białka jak w tych 4 w jajecznicy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
gotowanie i smażenie to zupełnie inna sprawa

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 42 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 379
Ja wyraziłem tylko swój pogląd. Postaraj się wypowiedzieć pełnym zdaniem i napisać , że nie wiesz jak to jest , albo że wiesz i uzasadnić swoją wypowiedź , a nie rzucasz hasła w stylu :" no w pewnym sensie ".
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 2007 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 74703
dokladnie, Rothen napisz konkretne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1838 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38624
pewnie gdyby jajecznice się smażyło przez 10 minut to mogło by trochę stracić, ale przez pół minuty?? Szczerze wątpię

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 227 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1969
O ile mi wiadomo, to bialko scina sie w temp 42'C. Dlatego, jak ktos ma goraczke w tych okolicach to zaczyna sie bardzo nieciekawa sprawa... Chyba nie musze tlumaczyc co cie dzieje, jesli czlowiek(a wiec i bialko w jego organizmie) bedzie mial goraczke 42'C... Z tego co sie orientuje, to nikt nigdy nie mial wiecej bo poprostu tego ne dozyl(tak mi mowi moja wiedza, moge zapytac kogos, kto jest wyksztalcony w tym kierunku i wam napisac).
Jak wiemy, jajko GOTUJE sie we wrzatku, jego temp nie trzeba chyba podawac
Za to jajecznica(tak mi sie wydaje) w wyzszej. Ale z kolei zeby oceniac wartosc odzywcza bialka w obu przypadkach trzeba posiadac zaje.bista wiedze chemiczna i pewnie nawet przecietny nauczyciel chemii nie bylby w stanie ostatecznie tego stwierdzic...
Wniosek? Poprostu jesc
Taka moja opinia, pzdr

"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6257 Napisanych postów 75972 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754510
Sa to minimalne ilosci, dlatego bierzemy wartosci zawsze przed obrobka.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 42 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 379
Czyli tak jak pisałem- nie ma różnicy znaczącej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 227 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1969
Mi sie tez tak wydaje. Gdybysmy mieli tak wszystko (wartosci i wage produktu) liczyc przed i po to by mozna pier.dolca dostac. Bo jak gotujemy ryz, to do wody wsadzamy 100g w torebce, ale na koniec wyjmujemy chyba wiecej,nie? Jak on napecznieje i nabierze wody to sie robi ciezszy?(male zoczenie z tematu )

"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 42 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 379
Nie wiem , bo nie jem ryżu.
Poza wszelką wątpliwością pozostaje jednak fakt, że podczas przygotowywania posiłków pozbawiamy dane produkty wielu ich wartości , jak witamin i innych mikroelementów. Kiedyś przeczytałem gdzieś coś takiego:" lepsze surowe niż gotowane, lepsze gotowane niż smażone "Oczywiście nie ma co sobie tego hasła aż tak bardzo brać do serca- zwłaszcza jego pierwszej części. Lepsze surowe warzywa niż gotowane, lepsze gotowane mięso niż smażone - to już moje hasło.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Moja walka z tłuszczem- HIT + HIIT ?

Następny temat

dla hardgainera DO OCENY

WHEY premium