SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mięso z udka kurczaka - makro

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2263

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Co źródło, to inaczej. Jakie jest średnie makro bez skóry i bez kości?

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Noga z kością i skórą waży około 230-250g (przynajmniej te, na które ja napotykałam) bez kości i skóry to okolice 130-160g zależy jak wielkie jest udo.
Zazwyczaj przyjmuje średnią wartość 140g.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Yyy nie no, ważenie to ja ogarniam i to całkiem nieźle
Bardziej chodziło mi o wartości poszczególnych makroskladnikow...

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709

Na 100g to około 17-18g białka, około 6g tłuszczy. Sugeruje się zazwyczaj i potreningu i ilewazy. Mają podobną kalorycznosć i tu i tam.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
No właśnie też tak chciałem liczyć, dopóki nie znalazłem tego.

Ale te 25g białka też jakieś wątpliwe...

Dzięki za zaangażowanie.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
To chyba ze skórą i kością
Bo rzeczywiście aż tyle białka na 100g to zanadto
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51767 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349884
ja zawsze przyjmuję tak jak pisze blue_hope, tłuszcz częściowo po obróbce i tak ucieknie, więc liczę w sumie jako chude mięcho.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Nie ma możliwości aby jakikolwiek wariant pasował do tego, co wkleiłeś wyżej. Ew. po obróbce.

http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/714/2

http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/719/2


Zmieniony przez - domer w dniu 2016-11-29 09:54:06
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Ok, czyli jak dobrze rozumiem pierwszy Link jest ze skórą, a drugi bez.
Dzięki za pomoc.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Zgadza się.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
I wszystko jasne. Dzięki. Jadę więc po zapas, bo dobre cholerstwo

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Śniadania białkowo-tłuszczowe czy pełnowartościowe?

Następny temat

Dieta do oceny na masę 71kg

WHEY premium