Chciałabym prosić o małe wsparcie i pomoc w przygotowaniu mojego jadłospisu. Mam nadzieję że ktoś pomoże i odpowie w granicach swoich możliwości i czasu. Z tego wzgledu że na temat odżywiania się (tego prawidłowego) mam znikome pojęcie dlatego zamieszczam tu swoją wypowiedź. Prosze tylko nie odsyłac mnie do "poczytania innych postów" bo tak jak napisalam moja wiedza w tym wzgledzie jest niewielka i poza ogólnymi wiadomościami na temat odżywiania ogranicza się do minimum. Po kródce postaram sie przybliżyc moja osobe i sytuacje, która skłoniła mnie do napisania :
Kobieta:) 24lata, 166cm, 52kg, zdrowa:) początkująca instruktorka aerobiku, w zawodzie od października, tego co będzie;) a "uczęszczająca" od 4lat. Z tego powodu że za niecałe 2tygodnie zaczynam prace zaczęłam sie poważnie zastanawiać nad tym, czy aby sie nie przetrenuje i nie "znikne". Mój tydzień będzie wypełniony 16 godzinami treningów aerobowych, z których 10godz prowadzonych przeze mnie (od pon do czw. 2-3 godz dziennie) w takich formach jak: hi-low combination, tae-bo, step aerobic, czyli dość intensywne, oraz 6 godz. w ramach kursu (weekend). Moja kuchnia to kuchnia mojej babci, oszczedzam w tym względzie na czasie, ale wiadomo o co chodzi:/ Oprócz tego staram sie jeść jak najwiecej warzyw i owoców (wiadomo w okresie letnim z tym jest najlepiej), pije dość dużo płynów - głównie woda min. niegaz. oraz ziołowe herbatki i 1 kawa dziennie. To tyle z mojej strony. Czekam na odzew tych którzy sie na tym znają(oby:) , najlepiej jacys dietetycy czy cos takiego, "byłoby błogo" i dalsze pytania. Z góry dziekuję.
Agnieszka L.