usunołem jogurt i noge a dodałem piers i troszke żółtego sera bo wychodzi mi ekonomiczniej niż biały niestety kasy za dużo wyadwac nie moge i to tylko dlatego
teraz ta dieta wygląda tak
sporzadziłem diete jak możecie to ocencie ją i ewentualne błędy prosiłbym wymienic
waże 80kg
1920kcal- podst. zapotrzebowanie
2304kcal-poprawione o współczynnik
2304-404=1900-poprawione przy redukcji
daje to 160g B 130T i 30W
1)2 jajka 12B 10T 1,5W
100g makreli wędzonej 21B 15,5T 0W
2)40g orzechów włoskich 6,5B 24T 7W
3)chudy twaróg 100g 20B 0T 4W
oliwa z oliwek 2 łyżki 0B 24T 0W
4)200g piersi z kurczaka 42B 3T 0W
oliwa z oliwek 2,5 łyżki 0B 30T 0W
sałatka(pomidor, ogórek, rzotkiewka, sałata zielona) 1,5B 0T 10W
5)100g makreli wędzonej 21B 15,5T 0W
30g sera żółtego 8B 7T 0W
6)140g tuńczyka 29,5B 1,5T 0W
wychodzi po podliczeniu
161g
białka
130g tłuszczu
22,5g węglowodanów(chyba się złapie w tolerancje pół grama)
zabrakło mi węglowodanów co można dołozyć oprócz wazyw żeby uzupełnić ten brak??
czy taka dietka może byc??
makrele zamierzam przeplatac z innymi rybami o podobnych wartościach makroskładników pozdrawiam wszystkich