Pozdrawiam
misoo
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
przepraszam a gdzie ja pisze ze nie skumalem ?
skumalem i dlatego wyciagnalem wniosek...
Pozdrawiam
misoo
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
podsumowanie hehe
wszystko ponad zapotrzebowanie bendzie zamienione w tluszcz czy to bialko czy to tluszcz czy to weglowodan to to ja nawet wiem i po co sie klucic
Pozdrawiam
misoo
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Neoglukogeneza jest procesem ekonomicznym jedynie w przypadku aminokwasów o krótkich łańcuchach węglowych. Właściwie, wyspecjalizowany szlak neoglukogenezy dotyczy tylko jednego aminokwasu - alfa alaniny. A ile alfa alniny jest w ogólnym składzie białek?... Neoglukogeneza uruchamiana jest niemal wyłącznie w sytuacji, gdy brakuje innych źródeł glukozy, czyli raczej incydentalnie. Teoretycznie, amninokwasy mogą przemieniać się w glukozę i kwasy tłuszczowe, a tymi szlakami w aktywny glicerol i ostatecznie tłuszcz zapasowy, ale jest to proces tak kosztowny energetycznie, że równy całemu potencjałowi energetycznemu porcji białka, teoretycznie przemienianej w tłuszcz. Między innymi, dla tego, diety niskowęglowodanowe odchudzają.
Fruktoza wchodzi bardzo łatwo w szlak lipogenezy wątrobowej, co jest generalnie bardzo niezdrowe.
Rozumiem Twoje intencje - nie bardzo rozumiesz, dla czego glikogenne węglowodany złożone mają mnieszą aktywność tuczną, od czystej glukozy? Tak?...
No więc dla tego, że wysoka porcja glukozy powoduje efekt przecukrzenia krwi. Ponieważ, w dużym stężeniu glukoza niszczy na drodze osmotycznej komórki krwi, jej pozim musi zostać błyskawicznie zmniejszony do wartości fizjologicznych. To stymuluje uwalnanie insuliny. Insulina upycha wtedy glukozę głównie w komórki tłuszczowe, które mogą magazynować ją w formie tłuszczów zapasowych bez żadnych ograniczeń. Pojmność magazynowa komórek mięśniowych jest bardzo ograniczona. Wyłączając okres potreningowy, gdy zasoby glikogenu są zubożone, komórki mięśniowe prawie w ogole nie mogą odbierać glukozy z krwiobiegu w sytuacji przecukrzenia krwi.
Węglowadany złożone uwalniają glukozę wolno i długotrwale, więc nie powodują efektu przecukrzenia i nie mają takiej siły tuczącej, jak czysta glukoza. Ale zgoda - w nadmiarze też tuczą.
S. Ambroziak
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Czy mozna odrazu brac?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- ...
- 63