...
Napisał(a)
siemka, ja mam zamiar zakupić Gainer 2 firmy Vitalmax-czy to dobry wybór? dodatkowo chce kupić białko i zażywać je na noc. Mam 190 cm wzrostu, ważę 79 kg i mam 16 lat.
...
Napisał(a)
Oczywisice ze dobry wybor pamietaj ze gainer stanowi uzupelnieniediety a nie na odwrot
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
...
Napisał(a)
właśnie z tą dietą to nie jest za dobrze :/ staram się jeść dużo nabiału, pierś kurczaka, ryż, ziemniaki i inne produkty zawierajace białko i węglowodany, staram się nie jeść słodyczy (choć od czasu do czasu coś przetrące) a także wyeliminowałem tłuszcze. Tak więc gainerek mi się przyda
...
Napisał(a)
Pozdrawiam osoby które eliminuja tłuszcze z diety jak i ich układ hormonalny i .... zresztą czytajcie sami....
Nutra-Life Defenzol
Deep Sea Shark Liver Oil
Bogate źródło kwasów tłuszczowych. To specjalna mieszanka wyselekcjonowana z tłuszczu rekinów, żyjących na dnie kryształowo czystych wód oceanu wokół Nowej Zelandii.
Nutra-Life Defenzol Deep Sea Shark Liver Oil pomaga chronić nasze ciało.
Wzmacnia system immunologiczny.
Skład:
Shark Liver Oil (1g) 1000mg
Providing Squalene 400mg
DiAcyl Glyceryl Ethers 410mg
TriAcyl Glyceryl Ethers 130mg
Spsób użycia:
Jedna kaspułka dziennie podczas jedzenia.
Defenzol jest jednym z najbogatszych źródeł nienasyconego kwasu tłuszczowego z rodziny Omega-3. W naszej codziennej diecie, opartej o żywność produkowaną masowo, kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 pojawiają się w dalece niewystarczających ilościach. Do tej pory ze względu na antycholesterolową propagandę wszystkie tłuszcze zostały uznane za niepożądane w diecie. Tymczasem najnowsze odkrycia naukowe dowodzą, że kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 mają fundamentalne znaczenie dla funkcjonowania naszego organizmu, stanowiąc między innymi budulec dla:
- tkanki mózgowej (60% naszego mózgu to kwasy Omega-3!!!),
- syntezy hormonów (stanowią składnik do budowy serotoniny i dopaminy - hormonów szczęścia),
- każdej komórki organizmu (stanowiąc m.in. o jakości błony komórkowej, co ma ogromne znaczenie w przypadku chorób nowotworowych).
Kwasy Omega-3 są bardzo aktywne chemicznie, dzięki czemu okazują się tak skuteczne w odbudowywaniu szkód powstałych w wyniku procesów utleniania, zachodzących w komórkach mięśnia sercowego!
Najsłynniejszymi przedstawicielami rodziny kwasów tłuszczowych Omega-3 są:
ALA czyli kwas alfa-linolenowy -"protoplasta" rodziny - zawarty w siemieniu lnianym, oleju lnianym, orzechach włoskich i brazylijskich,oleju rzepakowym, sojowym i zielonych warzywach liściastych.
EPA czyli kwas eikozapentaenowy,
DHA czyli kwas dekozaheksaenowy.
Dwa ostatnie powszechnie występują w tłustych rybach oceanicznych, glonach i wodorostach, a tych w naszej diecie jest bardzo mało.
Najistotniejszymi dla naszego zdrowia i życia są kwasy EPA i DHA oraz eikozanoidy z rodziny Omega-3. Człowiek potrafi wytwarzać je sam, ale pod warunkiem, że spożyje wcześniej kwas tłuszczowy ALA - protoplastę rodziny Omega-3. Z niego bowiem nasz organizm potrafi wytworzyć kwas EPA, z EPA z kolei - kwas DHA, z DHA zaś, eikozanoidy Omega-3. Teoretycznie istnieje możliwość wyprodukowania Kwasów Omega-3 w wątrobie z kwasów Omega-6, ale w praktyce nasz ciągle niedożywiony właściwe i obciążany rożnymi toksynami organizm nie radzi sobie ze zmianą pozycji podwójnego wiązania, co stanowi kluczową reakcję w takiej transformacji.
Wykazują one, że brak odpowiedniej ilości kwasów Omega-3 w organiźmie wiąże się m.in. z następującymi schorzeniami:
1. problemami emocjonalnymi - depresją, agresją, nadpobudliwością dziecięcą (ADD)
2. problemami metabolicznymi - otyłością, cukrzycą,
3. nowotworami
4. problemami umysłowymi - dysleksją, zaburzeniami pamięci, chorobą Alzheimera
5. problemami układu krążenia - chorobami serca, miażdzycą, arteriosklerozą
6. problemami układu odpornościowego - alergiami, skłonnością do czestych stanów zapalnych
7. problemy dermatologiczne - egzemy, zgrubienia skóry, popękane pięty
8. problemami gastrycznymi - niewłaściwe wydzielanie soków trawiennych (regulowane przez prostaglandyny)
9. problemy hormonalne - rozlegulowana gospodarka hormonalna,
10. problemy układu nerwowego, w tym wady narządów zmysłów (głównie przez niesprawne funkcjonowanie neurotransmiterów)
Rola DHA
DHA jest szczególnie istotny dla prawidłowego funkcjonowania mózgu. Kora mózgowa aż w 60 % zbudowana jest właśnie na bazie tego kwasu tłuszczowego. Poza tym DHA jest niezbędny dla całego układu nerwowego ( DHA wykorzystywany jest do budowy neurotransmiterów*). Wpływa więc między innymi na zdolności umysłowe w szerokim znaczeniu tego słowa. Poza tym, stanowi budulec do produkcji hormonów szczęścia: serotoniny i dopaminy. Badania wykazują, że osoby cierpiące na zaburzenia emocjonalne oraz ciężkie depresje mają bardzo niski poziom kwasu DHA we krwi. Jak przypomina pani Teresa Gallagher na swojej witrynie internetowej www.borntoexplore, jednym z lekarstw na stany depresyjne było w czasach antycznych spożycie przez pacjenta potrawki z mózgu zwierzęcia, bogatych właśnie w kwasy tłuszczowe Omega-3.
* Przeprowadzono doświadczenie na dwóch grupach szczurów poddawanych programowi treningowemu. Na początku eksperymentu zbadano szczury na ilość synaps neuronowych. Następnie jedną grupę żywiono w sposób tradycyjny - dietą ubogą w kwasy Omega-3, drugiej podawano zwiększone dawki Omega-3 w pożywieniu. Po trwającym jedynie jeden miesiąc programie szkoleniowym, przeprowadzono ponownie badania na ilość synaps. Wykazały one, że znacząco wzrosła ilość synaps u szczurów karmionych karmą z Omega-3, które też znacznie lepiej radziły sobie z testami sprawdzającymi postępy poczynione podczas szkolenia.
Rola EPA:
EPA warunkuje prawidłową syntezę eikozanoidów. Eikozanoidy to aktywne biologicznie cząsteczki zwane hormonami tkankowymi. Uwalniane są one z błon komórkowych, które z kolei zbudowane są z fosfolipidów (w skład których wchodzą zarówno kwasy Omega-3 jak i Omega-6). Eikozanoidy są odpowiedzialne za działanie przeciwzakrzepowe i przeciwzapalne, powstrzymują rozwój guzów nowotworowych oraz ograniczają kurczliwość naczyń krwionośnych.
Omega-3 a ciąża:
Dla kobiety w ciąży bardzo ważne jest dostarczanie organizmowi odpowiednich ilości kwasów Omega-3, gdyż zapotrzebowanie na nie w związku z rozwijajacym się płodem jest znacznie podwyższone.
Właściwa proporcja między spożyciem kwasów Omega-3 a Omega-6 zabezpiecza przed przedwczesnym porodem.
Stwierdzono, że dzieci kobiet, które uzupełniały swoją dietę w ciąży kwasami Omega-3 (pasta wg przepisu dr Budwig), wykazują wyższy poziom inteligencji od innych swych rówiesników aż o 19 %.
Przypuszcza się, że jedną z przyczyn depresji poporodowej jest drastyczny spadek poziomu kwasów Omega-3 w organiźmie, w związku z przekazywaniem ich do płodu (z Omega-3 m.in. produkowane są hormony szczęścia - serotonina i dopamina)
Omega-3 i karmienie piersią:
Naukowe badania pokazują, że kobiece mleko jest bardzo bogatym źródłem kwasów EPA i DHA, które jak już wiemy, konieczne są m.in. do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego rozwijajacego się niemowlęcia. Oczywiście poziom tych kwasów w mleku kobiecym zależy od spożywanych przez nią pokarmów, może sie wahać od 0,05 do 1,9 % (dane z Portalu Farmaceutyczno-Medycznego).
Mleko krowie nie zawiera ani EPA ani DHA!
opis z jakiegos biuletynu
Nutra-Life Defenzol
Deep Sea Shark Liver Oil
Bogate źródło kwasów tłuszczowych. To specjalna mieszanka wyselekcjonowana z tłuszczu rekinów, żyjących na dnie kryształowo czystych wód oceanu wokół Nowej Zelandii.
Nutra-Life Defenzol Deep Sea Shark Liver Oil pomaga chronić nasze ciało.
Wzmacnia system immunologiczny.
Skład:
Shark Liver Oil (1g) 1000mg
Providing Squalene 400mg
DiAcyl Glyceryl Ethers 410mg
TriAcyl Glyceryl Ethers 130mg
Spsób użycia:
Jedna kaspułka dziennie podczas jedzenia.
Defenzol jest jednym z najbogatszych źródeł nienasyconego kwasu tłuszczowego z rodziny Omega-3. W naszej codziennej diecie, opartej o żywność produkowaną masowo, kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 pojawiają się w dalece niewystarczających ilościach. Do tej pory ze względu na antycholesterolową propagandę wszystkie tłuszcze zostały uznane za niepożądane w diecie. Tymczasem najnowsze odkrycia naukowe dowodzą, że kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 mają fundamentalne znaczenie dla funkcjonowania naszego organizmu, stanowiąc między innymi budulec dla:
- tkanki mózgowej (60% naszego mózgu to kwasy Omega-3!!!),
- syntezy hormonów (stanowią składnik do budowy serotoniny i dopaminy - hormonów szczęścia),
- każdej komórki organizmu (stanowiąc m.in. o jakości błony komórkowej, co ma ogromne znaczenie w przypadku chorób nowotworowych).
Kwasy Omega-3 są bardzo aktywne chemicznie, dzięki czemu okazują się tak skuteczne w odbudowywaniu szkód powstałych w wyniku procesów utleniania, zachodzących w komórkach mięśnia sercowego!
Najsłynniejszymi przedstawicielami rodziny kwasów tłuszczowych Omega-3 są:
ALA czyli kwas alfa-linolenowy -"protoplasta" rodziny - zawarty w siemieniu lnianym, oleju lnianym, orzechach włoskich i brazylijskich,oleju rzepakowym, sojowym i zielonych warzywach liściastych.
EPA czyli kwas eikozapentaenowy,
DHA czyli kwas dekozaheksaenowy.
Dwa ostatnie powszechnie występują w tłustych rybach oceanicznych, glonach i wodorostach, a tych w naszej diecie jest bardzo mało.
Najistotniejszymi dla naszego zdrowia i życia są kwasy EPA i DHA oraz eikozanoidy z rodziny Omega-3. Człowiek potrafi wytwarzać je sam, ale pod warunkiem, że spożyje wcześniej kwas tłuszczowy ALA - protoplastę rodziny Omega-3. Z niego bowiem nasz organizm potrafi wytworzyć kwas EPA, z EPA z kolei - kwas DHA, z DHA zaś, eikozanoidy Omega-3. Teoretycznie istnieje możliwość wyprodukowania Kwasów Omega-3 w wątrobie z kwasów Omega-6, ale w praktyce nasz ciągle niedożywiony właściwe i obciążany rożnymi toksynami organizm nie radzi sobie ze zmianą pozycji podwójnego wiązania, co stanowi kluczową reakcję w takiej transformacji.
Wykazują one, że brak odpowiedniej ilości kwasów Omega-3 w organiźmie wiąże się m.in. z następującymi schorzeniami:
1. problemami emocjonalnymi - depresją, agresją, nadpobudliwością dziecięcą (ADD)
2. problemami metabolicznymi - otyłością, cukrzycą,
3. nowotworami
4. problemami umysłowymi - dysleksją, zaburzeniami pamięci, chorobą Alzheimera
5. problemami układu krążenia - chorobami serca, miażdzycą, arteriosklerozą
6. problemami układu odpornościowego - alergiami, skłonnością do czestych stanów zapalnych
7. problemy dermatologiczne - egzemy, zgrubienia skóry, popękane pięty
8. problemami gastrycznymi - niewłaściwe wydzielanie soków trawiennych (regulowane przez prostaglandyny)
9. problemy hormonalne - rozlegulowana gospodarka hormonalna,
10. problemy układu nerwowego, w tym wady narządów zmysłów (głównie przez niesprawne funkcjonowanie neurotransmiterów)
Rola DHA
DHA jest szczególnie istotny dla prawidłowego funkcjonowania mózgu. Kora mózgowa aż w 60 % zbudowana jest właśnie na bazie tego kwasu tłuszczowego. Poza tym DHA jest niezbędny dla całego układu nerwowego ( DHA wykorzystywany jest do budowy neurotransmiterów*). Wpływa więc między innymi na zdolności umysłowe w szerokim znaczeniu tego słowa. Poza tym, stanowi budulec do produkcji hormonów szczęścia: serotoniny i dopaminy. Badania wykazują, że osoby cierpiące na zaburzenia emocjonalne oraz ciężkie depresje mają bardzo niski poziom kwasu DHA we krwi. Jak przypomina pani Teresa Gallagher na swojej witrynie internetowej www.borntoexplore, jednym z lekarstw na stany depresyjne było w czasach antycznych spożycie przez pacjenta potrawki z mózgu zwierzęcia, bogatych właśnie w kwasy tłuszczowe Omega-3.
* Przeprowadzono doświadczenie na dwóch grupach szczurów poddawanych programowi treningowemu. Na początku eksperymentu zbadano szczury na ilość synaps neuronowych. Następnie jedną grupę żywiono w sposób tradycyjny - dietą ubogą w kwasy Omega-3, drugiej podawano zwiększone dawki Omega-3 w pożywieniu. Po trwającym jedynie jeden miesiąc programie szkoleniowym, przeprowadzono ponownie badania na ilość synaps. Wykazały one, że znacząco wzrosła ilość synaps u szczurów karmionych karmą z Omega-3, które też znacznie lepiej radziły sobie z testami sprawdzającymi postępy poczynione podczas szkolenia.
Rola EPA:
EPA warunkuje prawidłową syntezę eikozanoidów. Eikozanoidy to aktywne biologicznie cząsteczki zwane hormonami tkankowymi. Uwalniane są one z błon komórkowych, które z kolei zbudowane są z fosfolipidów (w skład których wchodzą zarówno kwasy Omega-3 jak i Omega-6). Eikozanoidy są odpowiedzialne za działanie przeciwzakrzepowe i przeciwzapalne, powstrzymują rozwój guzów nowotworowych oraz ograniczają kurczliwość naczyń krwionośnych.
Omega-3 a ciąża:
Dla kobiety w ciąży bardzo ważne jest dostarczanie organizmowi odpowiednich ilości kwasów Omega-3, gdyż zapotrzebowanie na nie w związku z rozwijajacym się płodem jest znacznie podwyższone.
Właściwa proporcja między spożyciem kwasów Omega-3 a Omega-6 zabezpiecza przed przedwczesnym porodem.
Stwierdzono, że dzieci kobiet, które uzupełniały swoją dietę w ciąży kwasami Omega-3 (pasta wg przepisu dr Budwig), wykazują wyższy poziom inteligencji od innych swych rówiesników aż o 19 %.
Przypuszcza się, że jedną z przyczyn depresji poporodowej jest drastyczny spadek poziomu kwasów Omega-3 w organiźmie, w związku z przekazywaniem ich do płodu (z Omega-3 m.in. produkowane są hormony szczęścia - serotonina i dopamina)
Omega-3 i karmienie piersią:
Naukowe badania pokazują, że kobiece mleko jest bardzo bogatym źródłem kwasów EPA i DHA, które jak już wiemy, konieczne są m.in. do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego rozwijajacego się niemowlęcia. Oczywiście poziom tych kwasów w mleku kobiecym zależy od spożywanych przez nią pokarmów, może sie wahać od 0,05 do 1,9 % (dane z Portalu Farmaceutyczno-Medycznego).
Mleko krowie nie zawiera ani EPA ani DHA!
opis z jakiegos biuletynu
chemik-mafia.suple.hardcor.pl
...
Napisał(a)
Ja zamówłem zobie gainera 2 vitalmaxa. wiaderko 2.25 kg. Czego moge sie po nim spodziewać??? I czy to dobry wybór??? A i jak jest z tą oliwą(mam to lać do niego??)??.
"życie jest za krótkie, żeby być małym"
...
Napisał(a)
no ale to nie za mało taka ilość??? (na więcej nie mam kaski)
"życie jest za krótkie, żeby być małym"
Poprzedni temat
Aminogen
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- ...
- 58
Następny temat
Spalić tłuszcz--ochronić mięśnie...
Polecane artykuły