SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

KONKURS MIKOŁAJKOWY

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 291185

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 3277 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 28471
om hehe ale to nic 1 sie liczy

[_^AjAk^_]YoYo ajak
a tutaj są kaczki http://www.insomnia.pl/temat87594/ moja oficjalna strona http://www.kesiu.existonline.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2102
1)Konkurs zorganizowała firma Olimp Laboratories

2) TONALIN występuje w produkcie CLA TONALIN - jest to źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. Reguluje gospodarkę tłuszczową organizmu, zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej degradacji białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia również wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu.

3)Whey Amino to hydrolizat bialka serwatkowego (aminokwasy serwatkowe).

w zyciu liczy sie tylko chwila!!!

....::::===>>[]D.[].[]/[].[]D<<===::::....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 156 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 16602
1. Konkurs Mikołajkowy zorganizowała firma Olimp Laboratories
2. TONALIN występuje w produkcie CLA TONALIN - jest to źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. Reguluje gospodarkę tłuszczową organizmu, zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej degradacji białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia również wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu.
3. Whey amino to inaczej hydrolizat białek serwatkowych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 872 Napisanych postów 15001 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 261566
1.konkurs zorganizowała firma Olimp (Sportatut)

2.TONALIN występuje w produkcie OLIMP CLA TONALIN - jest to źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. Reguluje gospodarkę tłuszczową organizmu, zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej degradacji białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia również wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu.

3.Whey amino to aminokwasy serwatkowe

P E R F E C T B E A S T

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 551 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 13632
Choinka ubrana,mieszkanie posprzatne,mozna zagrac...

1. Olimp Laboratories ,dawniej Sportatut.

2. Tonalin - sprzężony kwas linolowy i jego pochodne.CLA to biologicznie aktywny kwas tłuszczowy o wielokierunkowym działaniu,odgrywający kluczową rolę w regulacji gospodarką tłuszczową organizmu, a w ten sposób przyczyniający się do regulacji masy ciała.
CLA zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry,likwidując stopniowo objawy celulitu.
Zapewnia ponadto większą wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu, dlatego polecany jest dla sportowców i innych osób aktywnych fizycznie, które pragną, aby ich organizm nie odczuwał przeciążeń związanych z intensywnym treningiem.
Przeciwutleniające działanie CLA polega na hamowaniu powstawania wolnych rodników w organizmie i zapobieganiu niekorzystnym skutkom stresu oksydacyjnego (np. miażdżyca).
Występuje w preparacie OLIMP TONALIN CLA

3. Whey amino to inaczej hydrolizat białek serwatkowych,zawierających bioaktywne peptydy i aminokwasy serwatkowe o niskiej masie cząsteczkowej, stanowiące najcenniejsze składniki mleka.


Zycze wszystkim Wesolych i radosnych Swiat,duzo odpoczynku,pysznych dan na stole,rodzinnej atmosfery i szczescia w losowaniu.

>>MARECKI<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 14740
1)Konkurs ten został zorganizowany przez firmę OLIMP LABORATORIES


2) cla TONALIN (ang. conjugated linoleic acid) czyli sprężony kwas linolowy jest naturalnym składnikiem pokarmów zwierzęcych. Powstaje z kwasu linolowego. Jest obecny w tłuszczu mleka krowiego, produktach mlecznych oraz mięsie pochodzącym od zwierząt przeżuwających. Ostatnio wzrasta zainteresowanie tym związkiem chemicznym, ponieważ (głównie na podstawie badań prowadzonych na zwierzętach) przypisuje się mu istotne działania biologiczne potencjalnie korzystne dla zdrowia. Ponieważ aktualne zalecenia dietetyczne mówią o ograniczaniu spożycia tłuszczów zwierzęcych, powstaje pytanie, w jaki sposób to zalecenie wpływa na ograniczenie spożycia sprzężonego kwasu linolowego i jakie ma znaczenia dla zdrowia.
Prowadzone są rozległe badania nad wpływem sprzężonego kwasu linolowego na choroby nowotworowe, choroby serca, cukrzycę oraz utrzymywanie należnej masy ciała. Jednak na ich podstawie nie można dotychczas wyciągać jednoznacznych wniosków.
CLA zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej degradacji białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia również wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu.

CLA vs. choroby nowotworowe:
Niektóre badania (prowadzone na zwierzętach lub hodowlach tkankowych) potwierdzają, że CLA może chronić przed niektórymi chorobami nowotworowymi, Najwięcej danych dotyczy wpływu sprzężonego kwasu linolowego na powstawanie raka piersi, skóry, jelita grubego i pierwotnego raka wątroby. Prace dotyczące ludzi są natomist nieliczne. Udowodniono, że wysokie spożycie sprzężonego kwasu linolowego i wysokie spożycie serów wiąże się z obniżonym ryzykiem zachorowania na raka piersi. Te wyniki są obiecujące.

Choroby układu krążenia
Jednym z najważniejszych czynników ryzyka choroby niedokrwiennej serca jest wysokie stężenie związków tłuszczowych w surowicy krwi, w tym zwłaszcza cholesterolu LDL ("złego" cholesterolu). Przypuszczenie, iż sprzężony kwas linolowy wpływa korzystnie na lipidy surowicy krwi oraz tempo procesów miażdżycowych znalazło potwierdzenie w wynikach kilku prac prowadzonych na zwierzętach. Jednak dane dotyczące ludzi są bardzo ograniczone i na ich podstawie nie można wyciągać jednoznacznych wniosków.
TONALIN WYSTĘPUJE W PREPARACIE "CLA TONALIN" OLIMP'U


3) Whey amino to inaczej .. aminokwasy serwatkowe

^^^ EXPERIENCE is the best teacher^^^

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1733
1] Olimp Laboratories.

2] TONALIN występuje w produkcie CLA TONALIN jest źródłem sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. CLA to biologicznie aktywny kwas tłuszczowy o wielokierunkowym działaniu, odgrywający kluczową rolę w regulacji gospodarką tłuszczową organizmu, a w ten sposób przyczyniający się do regulacji masy ciała.

3] Whey amino to inaczej aminokwasy serwatkowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 260 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6605
Witaj Olimpie :)

1) Konkurs zorganizował Mikołaj z Olimp Laboratories

2) TONALIN oczywiście wystepuje w produkcie OLIMP TONALIN CLA. Jest to źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. CLA zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu. Jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczoniu odkładania się tkanki tłuszczowej.
Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry, zwiększa wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu. Wspomaga odchudzanie, jest naturalnym przeciwutleniaczem, zwieksza beztluszczowa mase ciała.

3) Whey amino to inaczej aminokwasy serwatkowe

Pozdrawiam Komisję Gier I Zakładów oraz cała Ekipę Olimp Laboratories
Życzę ciepłych, rodzinnych świąt.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 4951 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 58469
1) Firma, ktora rozganizowala konkurs to Olimp Laboratories.

2) Tonalin to inaczej CLA występuje w preparacie CLA PROTONALINAL

Tanolin - źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. CLA to biologicznie aktywny kwas tłuszczowy o wielokierunkowym działaniu, odgrywający kluczową rolę w regulacji gospodarką tłuszczową organizmu, a w ten sposób przyczyniający się do regulacji masy ciała.
CLA zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu (wydatek energii cieplnej). Równocześnie jest czynnikiem hamującym nadmierną degradację białek, przy ograniczonym odkładaniu się tkanki tłuszczowej, opóźniając m.in. procesy starzenia się skóry. Spożywanie CLA poprawia wygląd skóry [jędrność, turgor], likwidując stopniowo objawy określane mianem "celulitu" (efekt skórki pomarańczowej).
Zapewnia ponadto większą wytrzymałość, siłę, wydolność i odporność organizmu, dlatego polecany jest dla sportowców i innych osób aktywnych fizycznie, które pragną, aby ich organizm nie odczuwał przeciążeń związanych z intensywnym treningiem.
Przeciwutleniające działanie CLA polega na hamowaniu powstawania wolnych rodników w organizmie i zapobieganiu niekorzystnym skutkom stresu oksydacyjnego (np. miażdżyca).

3) WHEY AMINO to inaczej aminokwasy serwatkowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
1] Jaka firma zorganizowała dla Was konkurs MIKOŁAJ OLIMP?
- FIRMA OLIMP LABORATIORIES

2] Co to jest TONALIN i w jakim preparacie olimpa występuje?
- TONALIN występuje w produkcie OLIMP CLA TONALIN. Jest to źródło sprzężonego kwasu linolowego. CLA ( ang. Conjugated Linoleic Acid, sprzężone dieny kwasu linolowego, to związek, który ma działanie przeciwmutagenne i przeciwnowotworowe. CLA mogą powstawac podczas procesów technologicznych zachodzących w olejach roślinnych podczas ich przetwarzania. Jednakże głównym i najważniejszym ich źródłem w żywności jest tłuszcz mleczny oraz tłuszcz śródmiąższowy zwierząt przezuwajacych. Mikroorganizmy przewodu pokarmowego zwierząt przezuwajacych izomerują kwas linolowy do sprzężonych dienów. Dzieje sie to dzięki działaniu enzymów wytwarzanych przez bakterie Butyrivibrio fibrisolvens obecne w żwaczu zwierząt przeżuwajacych. Powstające w przewodzie pokarmowym przezuwaczy CLA zostaja wchłoniete i wbudowane do fosfolipidów tkanki tłuszczowej i mleka. CLA opóźnia i hamuje powstawanie nowotworów !!! Udowodniono to zarówno w badaniach in vivo jak i in vitro na gryzoniach. Stwierdzono istotne stytystycznie hamowanie powstawania raka skóry po podaniu myszom CLA a także raka sutka indukowanego związkami antracenu. CLA hamuja ponadto tworzenie sie nowotworów żołądka i przełyku wywołanych benzopirenem oraz zmniejszają rozrost tkanki nowotworowej. W badaniach in vitro stwierdzono takze hamujacy wpływ CLA na rozwój ludzkich komórek nowotworowych.
Istnieje coraz wiecej prac doświadczalnych wskazujacych na to że przeciwnowotworowe własnosci CLA zwiazane są z wpływem tych zwiazków na syntezę eikozanoidów oraz na system immunologiczny organizmu. CLA hamuja miedzy innymi syntezę rakotwórczej prostoglandyny E2 a takze powodują zwiekszenie aktywnosci limfocytów i makrofagów - głównych komórek obronnych. W badaniach na zwierzetach zauwazono, że dodatek do diety wysokocholesterolowej CLA powoduje obnizenie stężenia cholesterolu całkowitego i LDL a także zmniejszenie nacieczeń lipidowych w aortach. W zależnosci od wysokości zastosowanej w diecie dawki CLA stwierdzono zmniejszenie złogów miażdżycowych, a także mniejsze odkładanie sie tkanki tłuszczowej. Ponadto wykazano, że CLA moze wykazywac silniejsze własciwosci antyoksydacyjne niz witamina E co ma ogromne znaczenie w zapobieganiu utlenianiu lipidów osocza, błon erytrocytów i lipidów tkanki wątrobowej.

3] Dokończ zdanie : whey amino to inaczej...
- aminokwasy serwatkowe

pozdro
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Czy do brania odżywek potrzebny jest staż?

Następny temat

Białko na noc czy nie?

WHEY premium