SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jogurt zamiast śmietany

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1116

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 674 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6556
Siema mam pytanie czy mozna uzywac jogurtu naturalnego zamiast smietany np do sosu pieczarkowego i zagotowac to? Nie zwazy sie czy cos innego sie nie stanie?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 418 Napisanych postów 461 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 4565
Jasne, że można. :)Żeby mieć pewność, że to się nie zwarzy, to do jogurtu dodaj odrobinę sosu i zmieszaj to, bo jeśli zimny jogurt wlejesz do gorącego sosu, to mogą powstać grudki :)

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 674 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6556
Wszystko jedno jaka zawartosc tluszczu? Nawet te 0%?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33028 Napisanych postów 23130 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 277970
Oczywiście , sam użyam głównie jogurt 2% do sosów , mięs duszonych czy do mizerii
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 418 Napisanych postów 461 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 4565
xapatan
Wszystko jedno jaka zawartosc tluszczu? Nawet te 0%?
Właśnie nie. Dużo lepiej sprawdzi się jogurcik o wyższej zawartości tłuszczu.

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Oczywiście, że można używać. Niby dlaczego miałby to być niemożliwe? Kwestia tylko i wyłącznie Twoich preferencji smakowych. To tak jakbyś spytał, czy do surówki bardziej pasuje marchewka, czy może ogórek. Zarówno jogurt naturalny, skyr, czy śmietana będą dobrym rozwiązaniem do takiego sosu. Musisz tylko wliczyć ich wartości odżywcze w swoją dietę. Jedynie co może się przytrafić, to w przypadku jogurtu naturalnego sytuacja, gdy zważy się on po dodaniu do gorącego sosu. W takiej sytuacji wpływa to tylko na wygląd. Wystarczy dodać go do schłodzonego sosu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 418 Napisanych postów 461 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 4565
Im wyższą zawartość tłuszczu ma ten jogurt, tym mniejsze niebezpieczeństwo, że się w sosie zwarzy. :)Generalnie najpierw należy dodać trochę sosu do jogurtu w garnuszku, porządnie wymieszać i powoli wlać to do garnka stojącego na ledwo ciepłym palniku.

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
Aaaarielkaaaa
Im wyższą zawartość tłuszczu ma ten jogurt, tym mniejsze niebezpieczeństwo, że się w sosie zwarzy. :)Generalnie najpierw należy dodać trochę sosu do jogurtu w garnuszku, porządnie wymieszać i powoli wlać to do garnka stojącego na ledwo ciepłym palniku.

dokładnie tak samo robię, wpierw hartuję i nigdy się nie zważyło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 418 Napisanych postów 461 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 4565
DJ_DoDo
Aaaarielkaaaa
Im wyższą zawartość tłuszczu ma ten jogurt, tym mniejsze niebezpieczeństwo, że się w sosie zwarzy. :)Generalnie najpierw należy dodać trochę sosu do jogurtu w garnuszku, porządnie wymieszać i powoli wlać to do garnka stojącego na ledwo ciepłym palniku.

dokładnie tak samo robię, wpierw hartuję i nigdy się nie zważyło
Jasne, bo jeśli dodamy zimny jogurt do gorącej zupy/sosu, to dojdzie do denaturacji białek, więc trzeba go "zahartować", żeby nie powstały "farfocle".

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja - pytania

Następny temat

Płatki owsiane - duże ilości

WHEY premium