SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jogurt zamiast śmietany

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 542

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 674 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6551
Siema mam pytanie czy mozna uzywac jogurtu naturalnego zamiast smietany np do sosu pieczarkowego i zagotowac to? Nie zwazy sie czy cos innego sie nie stanie?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 417 Napisanych postów 461 Wiek 32 dni Na forum 109 dni Przeczytanych tematów 4565
Jasne, że można. :)Żeby mieć pewność, że to się nie zwarzy, to do jogurtu dodaj odrobinę sosu i zmieszaj to, bo jeśli zimny jogurt wlejesz do gorącego sosu, to mogą powstać grudki :)

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 674 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6551
Wszystko jedno jaka zawartosc tluszczu? Nawet te 0%?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 23773 Napisanych postów 16693 Wiek 41 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 260009
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 417 Napisanych postów 461 Wiek 32 dni Na forum 109 dni Przeczytanych tematów 4565
xapatan
Wszystko jedno jaka zawartosc tluszczu? Nawet te 0%?
Właśnie nie. Dużo lepiej sprawdzi się jogurcik o wyższej zawartości tłuszczu.

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5057 Napisanych postów 69419 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 712826
Oczywiście, że można używać. Niby dlaczego miałby to być niemożliwe? Kwestia tylko i wyłącznie Twoich preferencji smakowych. To tak jakbyś spytał, czy do surówki bardziej pasuje marchewka, czy może ogórek. Zarówno jogurt naturalny, skyr, czy śmietana będą dobrym rozwiązaniem do takiego sosu. Musisz tylko wliczyć ich wartości odżywcze w swoją dietę. Jedynie co może się przytrafić, to w przypadku jogurtu naturalnego sytuacja, gdy zważy się on po dodaniu do gorącego sosu. W takiej sytuacji wpływa to tylko na wygląd. Wystarczy dodać go do schłodzonego sosu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 417 Napisanych postów 461 Wiek 32 dni Na forum 109 dni Przeczytanych tematów 4565
Im wyższą zawartość tłuszczu ma ten jogurt, tym mniejsze niebezpieczeństwo, że się w sosie zwarzy. :)Generalnie najpierw należy dodać trochę sosu do jogurtu w garnuszku, porządnie wymieszać i powoli wlać to do garnka stojącego na ledwo ciepłym palniku.

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24771 Napisanych postów 22755 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 365899
Aaaarielkaaaa
Im wyższą zawartość tłuszczu ma ten jogurt, tym mniejsze niebezpieczeństwo, że się w sosie zwarzy. :)Generalnie najpierw należy dodać trochę sosu do jogurtu w garnuszku, porządnie wymieszać i powoli wlać to do garnka stojącego na ledwo ciepłym palniku.

dokładnie tak samo robię, wpierw hartuję i nigdy się nie zważyło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 417 Napisanych postów 461 Wiek 32 dni Na forum 109 dni Przeczytanych tematów 4565
DJ_DoDo
Aaaarielkaaaa
Im wyższą zawartość tłuszczu ma ten jogurt, tym mniejsze niebezpieczeństwo, że się w sosie zwarzy. :)Generalnie najpierw należy dodać trochę sosu do jogurtu w garnuszku, porządnie wymieszać i powoli wlać to do garnka stojącego na ledwo ciepłym palniku.

dokładnie tak samo robię, wpierw hartuję i nigdy się nie zważyło
Jasne, bo jeśli dodamy zimny jogurt do gorącej zupy/sosu, to dojdzie do denaturacji białek, więc trzeba go "zahartować", żeby nie powstały "farfocle".

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja - pytania

nutloveb