Szacuny
3
Napisanych postów
280
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3517
Witam
Jak w temacie. Do pasty zostały użyte następujące składniki:
Fasola Jaś - 250gr
Cebula - 300gr
oliwa - 22ml/gr
Jabłko - 120gr
Wyszło około 280gr pasty. Jak wyliczyć ile kcal, białka, tłuszczu będzie w 100gr tej pasty?
Zmieniony przez - Mowca w dniu 2021-03-06 21:49:13
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6277
Napisanych postów
76068
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755030
W zasadzie nie powinieneś mieć żadnego problemu z obliczeniem ilości kalorii i składników odżywczych w tego typu paście. Przecież masz dokładne informacje na temat ilości każdego ze składników z osobna. Wystarczy wrzucić je wszystkie do dziennika żywieniowego potreningu.pl i po problemie. Masz w takiej sytuacji sumę wartości odżywczych wszystkich produktów. Zakładając, że chcesz zjeść 100 gramów, a wiesz ile jest w 280 gramach obliczasz z proporcji wartość dla 100 gramów. Nawet aby było łatwiej, przyjmujesz 1/3 i tyle.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33160
Napisanych postów
23233
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278211
Załóz sobie dziennik na tej stronie i masz tutaj tabele i kalkulator kalorii ( bardzo fajny i funkcjonalny ) i bez problemu następnym razem sam sobie zliczsz bez zakładania tematu , ewentualnie możesz ściągnąć dowolną aplikacje do liczenia kalorii i w dowolnym momencie robic obliczenia . www.potreningu.pl
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2021-03-07 08:31:36
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33160
Napisanych postów
23233
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278211
Mowca
To samo tyczy się przy wypieku chleba na zakwasie?
Wszystkie składniki liczę przed wyrobieniem ciasta? Wagę brać z ciasta czy już wypieczonego chleba?
Zmieniony przez - Mowca w dniu 2021-03-10 15:22:09
Tak liczysz sobie jakie produkty i ile ich daleś , potem ile KG chleba ci wyszło i procentowo ile makro ma 100g i wpsiujesz sobie taki swój chleb do tabeli jak gotowy produkt wlasny
Szacuny
1214
Napisanych postów
1582
Wiek
35 lat
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
7060
no z surowego. przeciez kolega wyzej wyjasnil Ci wszystko jak dziecku. czego tu nie rozumiesz? zliczasz suche skladniki ktorych uzywasz do produkcji chleba, wazysz potem caly chleb ile Ci go wyszlo i procentowo sobie obliczasz na 100g. matematyke w szkole chyba miales bez urazy w Twoja strone
Zmieniony przez - GymSherpa w dniu 10/03/2021 19:41:18
Szacuny
3
Napisanych postów
280
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3517
Jak obliczyć to ja już wiem i nie pytałem w jaki sposób wyliczyc makro tylko z jakiego produktu brać wagę. Z ciasta czy upieczonego chleba. Dla mnie chleb to jest po upieczeniu a przed to tylko samo ciasto. Dlatego chciałem się upewnić.