Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
303
Witam piszę tutaj na forum bo może ktoś z was jest w stanie mi pomóc otóż moja mama zakupiła dzisiaj mięso ze sklepu dino i trafił się jakiś robak nie potrafimy zweryfikować co to jest i czy może być groźny. Poprzedniego dnia z tego samego mięsa mama zrobiła gołąbki i zjedliśmy i boimy się czy nie zagraża naszemu zdrowiu nic. Oczywiście sprawa zgłoszona do sanepidu a obsługa sklepu wzięła się za ostre czyszczenie sklepu itd. i już zrobili awanturę, że to moja mama podłożyła to robactwo. Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3041
Napisanych postów
51782
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
350139
Jak spożyliście mięso po obróbce i nie odczuliście żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego, to już nic Wam nie grozi. Nawet jak było tych robaków więcej to nie miały szans z temperaturą, niemniej mięso wygląda na świeże, intruz nie przypomina żadnego z powszechnie znanych pasożytów, więc myślę, że robak znalazł się tam przypadkiem.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17726
Napisanych postów
132243
Wiek
40 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1461071
Nic Wam nie będzie, jak mieso wygotowane zostało, reszty bym już nie jadł, różnie mzoe być, mzoe gdzieś z warzyw się dostał jak w koszyku lezało, czy gdzieś na stole, robaki raczej gnieżdżą się do środka a nie żyją na powierzchni,
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6340
Napisanych postów
76392
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756932
Tak to już w naturze bywa, że robaki są blisko nas i trzeba się z tym pogodzić. Mogą trafić się wszędzie i ciężko w jakiś sposób temu zaradzić. Na warzywach i owocach na pewno zjadłeś ich już dziesiątki, jak nie setki i to zapewne na surowo. Myślę, że nie ma czego się obawiać.
To na co sugeruję zwrócić większą uwagę, to mięso jakie spożywasz. Gotowe mięsa mielone niestety nie należą do najlepszych pod względem jakości. Sugeruję kupować całe kawałki i ewentualnie mielić samemu lub dać w sklepie do zmielenia.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17726
Napisanych postów
132243
Wiek
40 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1461071
Co do mielenia w skleie, sporo zależy od obsługi jak dbają o chiogiene maszyny do mielenia. zeby nie było tak rano komuś zmieli a potem nikt nei mieli i wieczorem tobie zmieli, więc zarazków się przez ten czas tam nagromadzi. Nie ma to jak samemu w domu zmielić, ja mam jeszcze starą ręczną amszynkę.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
978
Napisanych postów
11361
Wiek
5 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
191525
Witaj, Ten robak to na 100% nie jest że tak powiedzmy mięsny, uwierz że nie jednego robaka w żywności miałeś. Lecz prawda taka że w wysokiej temperaturze one giną. Pozdrawiam
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33451
Napisanych postów
23468
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278719
To nie jest robak mięsny , możliwe że przyszedł w odwiedziny , nim pojawiłby się robak miesny zapewne juz by wcześniej powonienie dało ci znać że mięso jest zepsute , a jak nie powonienie to w dotyku byś poznał że się lepi .