Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6274
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Dieta low carb jest przy ilości węglowodanów w granicach 100-150 gramów dziennie. Ilość białka tradycyjnie około 2 gramów na kilogram masy ciała.
W przypadku diety ketogenicznej węglowodany ustalamy do 50 gramów dziennie. Białko 1-1,5 grama na kilogram masy ciała. Przy takiej ilości węglowodanów raczej nie będziesz na ketozie. Ewentualnie przy bardzo wysokiej aktywności fizycznej. Paski niestety nie dają wiarygodnych wyników.
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
233
Jezeli zadaje zbyt glupie pytania to przepraszam za dociekliwosc
Dziekuje więc za pomoc
Czyli to zalezy od osobnika mhm, ja myslalem ze po prostu to dziala tak ze jak wytwarzam ketony, to cialo sie przestawia na spalanie bardziej, a dodaje wegli po to by ich nie bylo, zeby dalo sie budowac cos
A jak to jest z liczeniem kalorii z miesa z tluszczem? Ciezko ogolnie dorzucac te 300g tluszczu wiec bazuje na tlustym miesie, ale co dziennie liczenie ile czego zjadlem jest upierdliwe i chce zrobic staly jadlospis
Taka karkowke bym piekl i jadl 4 dni w tygodniu, albo te paczkowane mielone wieprzowe z lidla na pulpety bo maja 18gB i 29g T
To najzdrowiej do piekarnika i zeby makro sie zgadzalo to razem z tym co wyplynie szamac?
Zmieniony przez - Torunskafoka w dniu 2020-01-22 17:57:08
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
233
anubis84
przy 1.5 g węgli w ketoze nie wejdziesz, a nawet jak dasz chwilowo mniej to od tak z dnia na dzien keto nie będzie
Wstalem o 10, zjadlem salatke z oliwa, serem, olejem koko
o 13 bylem na treningu
Po zjadlem 30g smalcu 100g paraboiled, jablko i 200g watrobki - poltorej godziny temu
wynik mmol ketonow na pasku z glukometru 1.5.
Panie Anubis, ale ja moge byc juz w ketozie ponad pol roku, nie wiedzialem po prostu o tym wczesniej bo nie przykladalem uwagi do tego co jem, a jadlem glownie miesa i warzywa. rezimowo.
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
233
Pytanie:szykowalem karkowkę na 3 dni teraz robiąc 1500 g w piekarniku
Po upieczeniu wyszło 900g kartkówki 600g sosu wyplynelo
Żeby się zgadzało i łatwiej kalorie liczyło to karkowkę na 3razy i sos też podzieliłem. Aby napewno to zdrowe?
Zmieniony przez - Torunskafoka w dniu 2020-01-23 16:17:46
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6274
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Nie do końca rozumiem pytanie. W jakim sensie zdrowe? Pytasz czy ten tłuszcz z wodą, który wypłynął z mięsa w trakcie pieczenia jest zdrowy? Tłuszcze ogólnie są dość wrażliwe na wysoką temperaturę. Im dłużej piekłeś mięso, tym ryzyko niekorzystnych zmian, szczególnie utlenienia kwasów tłuszczowych jest większe. Tak samo jednak dotyczy to tłuszczu w środku mięsa. W przypadku mięs jest o tyle dobrze, że nie ma w nich (teoretycznie) nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są bardzo wrażliwe. Jednonienasycone i nasycone aż takie nie są. Bardziej bym się obawiał długiego pieczenia tłustych ryb morskich.