...
Napisał(a)
Dlatego np olej podczas smażenia będę liczył tylko polowe czyli wlewając np 10g, będę liczył 5, może być ?
...
Napisał(a)
Dlatego np olej podczas smażenia będę liczył tylko polowe czyli wlewając np 10g, będę liczył 5, może być ??
...
Napisał(a)
to po co Ci te 10 g, daj 5 g oleju i wlicz całe 5 g. A nie baw sie w odlicznaie
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Smażenie mięsa na olejach roślinnych, to nie jest najlepszy pomysł. Ewentualnie na oleju kokosowym. A najlepiej kupować tłustsze mięsa i ograniczyć tłuszcz przy smażeniu.
1
...
Napisał(a)
Przy "Standardowej" obróbce cieplnej nie ma większego uzasadnienia by bać się smażenia na olejach.
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Wydaje mi się, że ma ponieważ tłuszcze roślinne są jednonienasycone lub wielonienasycone, co powoduje, że bardzo łatwo się utleniają.
Tym bardziej unikałbym oleju rzepakowego. Obecnie w Polsce wszystkie uprawy rzepaku są z nasion GMO i te oleje zawierają kwas erukowy.
Tym bardziej unikałbym oleju rzepakowego. Obecnie w Polsce wszystkie uprawy rzepaku są z nasion GMO i te oleje zawierają kwas erukowy.
...
Napisał(a)
Mięso ważyć po smażeniu czy przed ?
Zmieniony przez - Emotkof w dniu 2018-11-18 14:41:17
Zmieniony przez - Emotkof w dniu 2018-11-18 14:41:17
...
Napisał(a)
HallkellWydaje mi się, że ma ponieważ tłuszcze roślinne są jednonienasycone lub wielonienasycone, co powoduje, że bardzo łatwo się utleniają.
Tym bardziej unikałbym oleju rzepakowego. Obecnie w Polsce wszystkie uprawy rzepaku są z nasion GMO i te oleje zawierają kwas erukowy.
Im więcej jednonienasyconych, tym olej lepszy do smażenia, natomiast tak jak wspomniałem przy standardowej obróbce jaka następuje w domu nie specjalnie jest powód do zmartwień o jakość tłuszczu po obróbce.
Rozumiem, że info o kwasie eurykowym, odwrotne do stanu rzeczywistego zaczerpnąłeś z jakiejś propagandowej strony?
Edit: widzę w Twoich starych postach fascynację Kwaśniewskim, więc to wszystko wyjaśnia.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2018-11-18 15:16:17
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
EmotkofMięso ważyć po smażeniu czy przed ?
Zmieniony przez - Emotkof w dniu 2018-11-18 14:41:17
Wszystkie produkty - mięso, ryże itd. ważysz przed obróbką cieplną.
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Zalezy co i jak długo się zmaży, pierś nie jest jakimś mięsem co wymaga długiego procesu smażenia.
Ja przeważnie daje masło kalrowane.
Ja przeważnie daje masło kalrowane.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły