"Burgery" znacznie inaczej
SKLADNIKI:
Na "Burgery":
- 2 jaja (100g)
- 80g jogurtu naturalnego
- 60g maki kokosowej
- lyzeczka proszku do pieczenia
- opcjonalnie slodzik, ja dodalem 20g erytrytolu
Na nadzienie:
- 1 jajko (50g)
- 100g twarogu poltlustego
- 30g jogurtu greckiego
- 35g budyniu waniliowego bez cukru (1 male opakowanie)
- 15g erytrytolu
WYKONANIE: 2 jaja wraz z jogurtem naturalnym i slodzikiem dokladnie miksujemy. dodajemy make kokosowa oraz proszek do pieczenia przesiewajac przez sito. wyrabiamy ciasto. formujemy spod i wierzch dla kazdego burgera i rozkladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia. calosc pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. w miedzy czasie przygotowujemy mase na nadzienie = wszystkie skladniki dokladnie blendujemy na jednolita mase. gdy nasze burgery sa gotowe, polowe z nich odkladamy na talerz, natomiast druga polowe odwracamy na druga strone i nakladamy na kazdego z osobna nasze nadzienie. calosc zapiekamy ponownie 15-20 minut rowniez w 180 stopnia. najlepiej smakuje na zimno
Makro dla calosci: bialko: 52g ; tluszcze: 29g ; weglowodany: 22g ; kcal: 557
SMACZNEGO

SKLADNIKI:
Na "Burgery":
- 2 jaja (100g)
- 80g jogurtu naturalnego
- 60g maki kokosowej
- lyzeczka proszku do pieczenia
- opcjonalnie slodzik, ja dodalem 20g erytrytolu
Na nadzienie:
- 1 jajko (50g)
- 100g twarogu poltlustego
- 30g jogurtu greckiego
- 35g budyniu waniliowego bez cukru (1 male opakowanie)
- 15g erytrytolu
WYKONANIE: 2 jaja wraz z jogurtem naturalnym i slodzikiem dokladnie miksujemy. dodajemy make kokosowa oraz proszek do pieczenia przesiewajac przez sito. wyrabiamy ciasto. formujemy spod i wierzch dla kazdego burgera i rozkladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia. calosc pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. w miedzy czasie przygotowujemy mase na nadzienie = wszystkie skladniki dokladnie blendujemy na jednolita mase. gdy nasze burgery sa gotowe, polowe z nich odkladamy na talerz, natomiast druga polowe odwracamy na druga strone i nakladamy na kazdego z osobna nasze nadzienie. calosc zapiekamy ponownie 15-20 minut rowniez w 180 stopnia. najlepiej smakuje na zimno

Makro dla calosci: bialko: 52g ; tluszcze: 29g ; weglowodany: 22g ; kcal: 557
SMACZNEGO


2
when im going to do some mountaineering actually im going back home