Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
makaron bym dawał jakiś durum. Paluszki rybne są przetworozne, zmielone np z odpadków jakichś, lepiej brać normalną rybę jakiegoś fileta. Wędline każdym mięsem, jak cchesz zawsze mozesz ugotować pierś i kroić w plastry.
...
Napisał(a)
Tutaj masz napisane na czym warto bazowa i tego polecam się trzymać:
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Praktycznie nic nie zmieniłeś w swojej rozpisce. Dostosuj się zatem do w/w wcześniej wskazówek.
...
Napisał(a)
Mam jeszcze pytań co do ważenia produktów-ważyć je w temp pokojowej czy jeśli mam np.pierś zamrożoną to ważyć zamrożoną?
Ułożyłem takie coś na jutro ,tylko muszę coś dołożyć do kolacji i nie wiem czy kabanosy są okej.
Zmieniony przez - MrX1000 w dniu 2018-01-23 19:16:11
Ułożyłem takie coś na jutro ,tylko muszę coś dołożyć do kolacji i nie wiem czy kabanosy są okej.
Zmieniony przez - MrX1000 w dniu 2018-01-23 19:16:11
...
Napisał(a)
Ważysz wszystko przed obróbką termiczną, pierś z kurczaka niech będzie rozmrożona, zawsze nieco wody "złapie". Ale różnica jest niewielka. Możesz przed zamrożeniem poporcjować sobie piersi, czy inne mięcha np.: po 150g, czy tam 120g i łatwiej będzie wtedy w przygotowaniu posiłku. Grahamki są najczęściej barwione karmelem, dobrze byłoby wymienić na np.: bułkę żytnią. Ogólnie mało urozmaicenia, Domer podesłał pomocne linki.
Kabanosy od czasu do czasu okej, nie jako stały element diety.
Kabanosy od czasu do czasu okej, nie jako stały element diety.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Jest to jadłospis na jutro ,będę co jakiś czas wstawiał jadłospis i poprawiał.Niedługo ferie -dużo czasu zapewne sporo sie nauczę.
A jakieś bułki z dynią lub makiem ??
A jakieś bułki z dynią lub makiem ??
1
...
Napisał(a)
Sklepowe bułki - są po prostu wypiekane w piecu z gotowej cholera wie jak długo leżącej w zamrażalniku masy.
Jak masz piekarnię, to kup sobie "dobrej" jakości bułkę, czy chleb (o chleb nieco łatwiej) np.: zytni na zakwasie i wrzuć do jednego posiłku, resztę węgli zapełnij czymś "lepszej" jakości, kasze, ryże, owoce, ziemniaki, bataty, strączki, warzywa, pseudo zboża.
Jak masz piekarnię, to kup sobie "dobrej" jakości bułkę, czy chleb (o chleb nieco łatwiej) np.: zytni na zakwasie i wrzuć do jednego posiłku, resztę węgli zapełnij czymś "lepszej" jakości, kasze, ryże, owoce, ziemniaki, bataty, strączki, warzywa, pseudo zboża.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Tak jak Aga wspomniała - kabanosy, pewnie kiepskiej jakości, bułki jak i wędliny sklepowe do eliminacji. Opieraj swoją dietę na żywnsości dobrej jakości, obowiązkowo warzywa do każdego posiłku.
...
Napisał(a)
Czytałem troszkę o cardio,lecz mało się dowiedziałem.Pytanie brzmi czy zamiast 2 aerobów po 15min w tygodniu mogę wykonywać jeden po 30min oraz czy liczy się czas cardio czy spalane kalorie?Między bieżnią a orbitrekiem jest spora przepaść.
1
Poprzedni temat
Ocena odżywiania (street workout)
Następny temat
Redukcja proszę o ocenę moich wyliczeń
Polecane artykuły