...
Napisał(a)
Chodze po forum i szukam ciekawych dan zeby cos oszamac , no i pisza ze wrzuc ma patelnie to i to i moje pytanie brzmi na czym to zmazyc ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ja mam z ostrovitu nierafinowany i jest ok. Fakt ze używam go tylko na zimno. Ale zdażyło mi się chyba raz na nim smażyć i wszystko było w porządku. Może jakas trefna partia ci się trafiła
...
Napisał(a)
Najlepiej na teflonie bez tłuszczy . Jak już to możesz np użyć masła klarowanego , smalcu
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło klarowane.. generalnie należy unikać długotrwałego, agresywnego smażenia.
Najlepiej trochę podsmażyć, a potem dusić.
Najlepiej trochę podsmażyć, a potem dusić.
...
Napisał(a)
A jak codziennie na oliwie z oliwek smaze omlet to nie za bardzo nie ?
...
Napisał(a)
Oliwa jak wiadomo obfituje w kwas tłuszczowy oleinowy który jest stabilny termicznie, a także zasobna jest częściowo w nasycone kwasy tłuszczowe które również znakomicie znoszą działanie wysokiej temperatury, dodatkowo cech**e się stosunkowo niską zawartością kwasów wielonienasyconych. Na jej korzyść przemawia również obecność dużej ilości antyoksydantów które chronią tłuszcze w niej zawarte na działanie wysokiej temperatury i tlenu. Ciekawych danych w tej materii dostarczają wyniki badań gdzie użyto oliwy do długotrwałego smażenia (nawet tej marketowej). Po mimo zastosowania drastycznej obróbki termicznej nie wykazano szkodliwego wpływu. Wniosek? oliwa jak najbardziej nadaje się do smażenia.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20678538 ( tutaj tylko abstract, ale miałem dostęp do pełnej publikacji ).
Nie ma czegoś takiego, że oliwa się nie nadaję - trzeba wiedzieć jakiej jakości wybierać.
Oczywiście to nie oznacza, że można bezkarnie sobie smażyć do woli, gdyż samo w sobie smażenie nie należy do najzdrowszych form obróbki termicznej.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-08-07 14:18:40
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20678538 ( tutaj tylko abstract, ale miałem dostęp do pełnej publikacji ).
Nie ma czegoś takiego, że oliwa się nie nadaję - trzeba wiedzieć jakiej jakości wybierać.
Oczywiście to nie oznacza, że można bezkarnie sobie smażyć do woli, gdyż samo w sobie smażenie nie należy do najzdrowszych form obróbki termicznej.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-08-07 14:18:40
...
Napisał(a)
Raz dziennie na snadanie smaze omlet na oliwie z biedronki z pierwszego tloczenia :)
...
Napisał(a)
Najlepsze do smażenia będą: smalec, olej kokosowy,masło klarowane. Oliwa również może być, do krótkiego smażenia. Zapraszam do lektury:
http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Zmieniony przez - domer w dniu 2017-08-07 15:54:24
http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Zmieniony przez - domer w dniu 2017-08-07 15:54:24
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Praca fizyczna a regeneracja
Następny temat
Problem ze śniadaniami i źródłem tłuszczy
Polecane artykuły