Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
W jakim celu chcesz się zapychać odżywką białkową? Zjedz kaszę z mięsem i do tego surówkę z oliwą i żadne zapychanie nie będzie Ci potrzebne. Odżywka służy do uzupełniania braków w diecie. Wtedy, gdy nie masz czasu przygotować tego mięsa, czy ryby wypijasz odżywkę wliczając to w dietę. Poza tym jakościowo lepsze jest białko serwatkowe.
...
Napisał(a)
Pracuje cale dnie i mam wiele innych obowiązków na glowie co za tym idzie czesto nie mam czasu nawet za przeproszeniem po tyłku sie podrapac. Izolat pije z samego rana. W necie natknąłem sie na taki artykul:
Białko kazeinowe
Białko kazeinowe, potocznie zwane też kazeiną, jest pochodzenia mlecznego. Stanowi ono około 80% białek występujących w mleku. Chociaż kazeina jest produktem mlecznym, to ma ona niewiele wspólnego z laktozą, więc osoby z nietolerancją tego cukru nie mają powodów do obaw. Główną cechą białka kazeinowego jest jego nierozpuszczalność w środowisku kwaśnym, czyli takim jakie występuje w żołądku. Dzięki swoim właściwościom koagulacyjnym powstaje skrzep, który ulega powolnej absorpcji. Zapewnia to stały dostęp aminokwasów do organizmu, trwający nawet do 8 godzin.
Zalety stosowania kazeiny:
Stosowanie produktów zawierających kazeinę niesie ze sobą wiele korzyści. Wspiera ona syntezę białek mięśniowych poprzez zapewnienie stałego tempa absorpcji aminokwasów. Białko kazeinowe jest bogate w wapń, dzięki czemu korzystnie wpływa na utratę tkanki tłuszczowej oraz na zdrowie kości. Podczas długotrwałego wchłaniania może wpłynąć na obniżenie apetytu, a także na wydłużenie działania anty-katabolicznego.
Białko kazeinowe
Białko kazeinowe, potocznie zwane też kazeiną, jest pochodzenia mlecznego. Stanowi ono około 80% białek występujących w mleku. Chociaż kazeina jest produktem mlecznym, to ma ona niewiele wspólnego z laktozą, więc osoby z nietolerancją tego cukru nie mają powodów do obaw. Główną cechą białka kazeinowego jest jego nierozpuszczalność w środowisku kwaśnym, czyli takim jakie występuje w żołądku. Dzięki swoim właściwościom koagulacyjnym powstaje skrzep, który ulega powolnej absorpcji. Zapewnia to stały dostęp aminokwasów do organizmu, trwający nawet do 8 godzin.
Zalety stosowania kazeiny:
Stosowanie produktów zawierających kazeinę niesie ze sobą wiele korzyści. Wspiera ona syntezę białek mięśniowych poprzez zapewnienie stałego tempa absorpcji aminokwasów. Białko kazeinowe jest bogate w wapń, dzięki czemu korzystnie wpływa na utratę tkanki tłuszczowej oraz na zdrowie kości. Podczas długotrwałego wchłaniania może wpłynąć na obniżenie apetytu, a także na wydłużenie działania anty-katabolicznego.
...
Napisał(a)
Taki opis można zrobić nawet do cukru. Nasze zdanie na ten temat masz opisane stronę wcześniej.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły