SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja pasa, czy wkońcu ruszy ??

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1672

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

24

Płeć

Mężczyzna

Cel

Redukcja

Waga

66,7

Wzrost

174

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

19-21

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Praca Fizyczna 8h / Siłownia 3x w tygodniu / Basen 3-4x w tygodniu / Kładę się spać o 24:00 / Wstaję o 05:20 w dni ,kiedy chodzę do pracy

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Siłownia 1 miesiąc / Basen 1 rok

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Dieta Ketogeniczna- redukcja / Z 76 kg na 64 kg

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Dobry
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 83 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1570
Witam, jak w temacie potrzebuję waszej pomocy. Moim celem jest zrzucenie pasa z obwodu 91 cm na co najmniej 80-82cm (Do płaskości) . Obecnie mój rozkład makroskładników w diecie przedstawia się tak:
Kcal: 2500
Tłuszcze: 210g
Białko: 120g
Węgle: 20g ( tak ketoza ;) )


Treningi : 3x w Tygodniu Trening FBW oraz 3-4x w tygodniu basen (tak około 60 długości kraulem = 1.5km)
Natomiast trening FBW jaki w obecnej chwili wykonuję tak:
A:

- Przysiady 3x5 (przed treningowe)
* 1 Seria = Gryf
* 2 Seria = 30kg
* 3 Seria = 40 kg ,
- 3x5 właściwe
* 1 Seria = 40kg
* 2 Seria = 40kg
* 3 Seria = 40kg

- Wyciskanie na klatę - płaskie
* Tak jak wyżej z tym ,że serie właściwe pod koniec do 45kg się zwiększają

- Martwy
* Tak jak wyżej z tym ,że ciężary inne , a serie właściwe 60kg

- Triceps 3x7 właściwe z obciążeniem 30kg

- Biceps 3x7 właściwe z obciążeniem 30kg


Trening B:
- Przysiad
* Jak z treningu A :)

- Wyciskanie Żołnierskie 3x5 (przed treningowe)
* 1 Seria = Gryf
* 2 Seria = 25kg
* 3 Seria = 30 kg ,
- 3x5 właściwe
* 1 Seria = 30kg
* 2 Seria = 30kg
* 3 Seria = 30kg

- Wiosłowanie 3x5 (przed treningowe)
* 1 Seria = Gryf
* 2 Seria = 30kg
* 3 Seria = 40 kg ,
- 3x5 właściwe
* 1 Seria = 40kg
* 2 Seria = 40kg
* 3 Seria = 40kg

- Triceps 3x7 właściwe z obciążeniem 30kg

- Biceps 3x7 właściwe z obciążeniem 30kg


Trening A i B robię na zmiany raz ten raz ten :)

Podsumowując, moje pytanie jest następujące: Czy jestem w stanie przy takich makro i przy takim treningu zrzucić swój pas? Czy powinienem dodać coś jeszcze?
Ps. Ważne pytanko, czy w treningu FBW powinienem liczyć sobie czas między seriami? Czy po prostu czekać ,aż organizm chwilkę ochłonie i dalej jechać?


Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc :)


Zmieniony przez - keelem w dniu 2017-03-01 19:03:45
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6282 Napisanych postów 76110 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755267
Ważna będzie kontrola obwodów ciała i na jej podstawie wyciąganie odpowiednich wniosków. Niestety nikt nie wie tego czy i jakie efekty będą z czasem.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
słabo siłowo jest u Ciebie, masz dysproporcje jak wyciskanie na barki czy biceps triceps robisz podobnymi ciężarami do przysiadów.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 83 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1570
@anubis84

Triceps i Biceps max 20kg (TAK POMYLIŁEM SIĘ PRZY PISANIU :) ) , Przysiad 40kg , gdyż to początki natomiast będę zwiększał , zależało mi na technice . A tak ogólnie jakbyś się ustosunkował do całego tematu? Mogę poznać twoje zdanie?

ps. Czekam na inne odpowiedzi :)





Zmieniony przez - keelem w dniu 2017-03-03 01:24:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6282 Napisanych postów 76110 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755267
Czy to wystarczy, to się okaże w praktyce, wmiarę obserwacji obwodów. Co Cię skłoniło do tłuszczów? Wklej rozpiskę diety. Bez tego niewiele wiemy.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
czas między seriami ok 60-90 sekund powinien starczyć, nie stój z zegarkiem w ręku ale tak mniej więcej.

Z tłuszczami chyba coś przeholowałeś.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 83 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1570
Tłuszcze wysoko z tego względu , iż jest to dieta Ketogeniczna :) , ale obserwuję po prostu swoje obwody co 2 tygodnie, będę sie starał minimalizować tłuszcz i wprowadzać białko

@domer
Ogólnie moja micha to :
Kawa kuloodporna z 10g masła i 10g oleju kokosowego : 163kcal , białko: 0 , tłuszcze 18,2g
Makrela w majonezie z 100g makreli i 20 g majonezu: 361kcal, biąłko: 20,94g , tłuszcze ,30,7g
Karkówka z pomidorami w śmietanie 18% z 200g karkówki smażonej na 20g smalcu i 1 jajko jako panierka ||| śmietana ok. 50g do pomidorów : 884,6 kcal , białko: 40g, tłuszcze: 80g
Filet z piersi z kurczaka w sosie śmietankowo ziołowym: 150g filetu z piersi smażonego na 10g smalcu, do tego sos: śmietanka 30% 80g : 464kcal , białko: 33,85g , tłuszcze: 24g
Jajecznica z 4 jajek smażona na 10g smalcu i 40g boczku: 592kcal , białko: 30g , tłuszcze: 48g


Podsumowując: 2443kcal , 123g białka, 212g tłuszczy , węgli : tyle co z warzyw :) do 20g pewnie nie dojdzie







Zmieniony przez - keelem w dniu 2017-03-03 16:21:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6282 Napisanych postów 76110 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755267
Rozpiskę diety wrzuć według zaleceń w regulaminie działu:

https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 83 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1570
@domer



Zmieniony przez - keelem w dniu 2017-03-04 15:07:58
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
godzina 18 dodaj surową pierś i obok źródło na czym ją smażysz, warzysz wszystko przed obróbką a tu masz podane już po obróbce BTW

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 83 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1570
Piersi nie dało rady surowej, wszystko co podałem jest przed obróbką podane. Pierś z kurczaka surowa 150g smażę na 10g smalcu (Nie widzialem w opcjach surowej piersi)


Zmieniony przez - keelem w dniu 2017-03-04 16:34:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
no i widzisz już są błędy bo 150g piersi to po obróbce będzie około 100g, no i wyżej masz 23g tłuszczu a tu dodajesz tylko 10.
Wszytsko jest to się tak nazywa Mięso z piersi kurczaka bez skóry

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna do oceny, 96kg

Następny temat

Redukcja, a IG jak to w końcu jest ?

WHEY premium