...
Napisał(a)
Z jakich orzechów najlepiej masło zrobić,czy orzechy ziemne beda odpowiednie czy zastosować inne, np. włoskie lub brazylijskie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Orzechy włoskie, migdały jak najbardziej się sprawdzą do zrobienia masła orzechowego.
Ziemne bowiem nie są zalecane, gdyż są zasobne w o6.
Ziemne bowiem nie są zalecane, gdyż są zasobne w o6.
...
Napisał(a)
W takim razie nie będą wskazane orzechy ziemne skoro suplementuje się omega 3 i omega 6, i szukac innej alternatywy?
...
Napisał(a)
Suplementowanie omega-6 nie ma większego sensu.
http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy
http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy
...
Napisał(a)
Cześć, pamiętam jakoś 3 miesiące temu zrobiłem własne masło "bakaliowe" oraz białkowo tłuszczową nutelle.
Masło zrobiłem z 500 g migdałów i prawie tyle samo orzechów włoskich z dodatkiem erytrydolu z początku myślałem o dodaniu czegoś by to jakoś sklepać a finalnie za pierwszym miksowałem około 15 minut z przerwami odstawiłem do lodówki i na następny dzień jeszcze 10 minut poświeciłem na zblendowanie. Masełko było pyszne, sprawdzone a już nie wspomnę, że niesamowite wartości odżywcze na omege 9 3 i 6. Fakt faktem orzechy miałem z własnego ogródka dlatego wydaje mi się na tani interes jednak masła wychodzi sporo i jedząc go uczciwymi dawkami śmiało można sobie na to pozwolić.
Nutellke robiłem z 500g białego twarogu półtłustego 100 g nasion Chia 50 g siemia lnianego 2 dużych awokado i odrobiny migdałów z orzechami włoskowymi i wiórek kokosowych. Wszystko blendowałem z kakao cynamonem i słodzikiem. Powiem krótko, rewelka !
Masło zrobiłem z 500 g migdałów i prawie tyle samo orzechów włoskich z dodatkiem erytrydolu z początku myślałem o dodaniu czegoś by to jakoś sklepać a finalnie za pierwszym miksowałem około 15 minut z przerwami odstawiłem do lodówki i na następny dzień jeszcze 10 minut poświeciłem na zblendowanie. Masełko było pyszne, sprawdzone a już nie wspomnę, że niesamowite wartości odżywcze na omege 9 3 i 6. Fakt faktem orzechy miałem z własnego ogródka dlatego wydaje mi się na tani interes jednak masła wychodzi sporo i jedząc go uczciwymi dawkami śmiało można sobie na to pozwolić.
Nutellke robiłem z 500g białego twarogu półtłustego 100 g nasion Chia 50 g siemia lnianego 2 dużych awokado i odrobiny migdałów z orzechami włoskowymi i wiórek kokosowych. Wszystko blendowałem z kakao cynamonem i słodzikiem. Powiem krótko, rewelka !
1
...
Napisał(a)
Rób z orzechów, które nie zawierają dużo omega 6 ani omega 3. Pierwsze z uwagi na jego nadmiar w produktach i zaburzanie proporcji w diecie a drugie z uwagi na utlenienie się kwasów. Np z migdałów, nerkowców, kokosa będzie ok.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły