Moje pytanie jest następujące: w związku ze zmniejszoną aktywnością fizyczną w postaci 1 treningu siłowego w tygodniu zamiast 3 przez okres 3 tygodni, oraz brakiem możliwości w tym czasie trzymania się mojego jadłospisu masowego (poza weekendami, gdzie będę w domu jadł zgodnie z moją dietą), jak podejść do tematu pod względem odżywiania? Zależy mi żeby przez ten czas utrzymać formę (nie zalać się ale też żeby nie było spadków). Jak skomponować pozostałe posiłki w dniach, gdy śniadanie i obiadokolacja będzie zapewniana przez hotel? Nie mam możliwości gotowania - jedynie gotowe rzeczy z półki sklepowej bez konieczności obróbki termicznej.
...
Napisał(a)
Cześć. Jestem obecnie na diecie masowej 3700 kcal (FBW). W związku ze zmianą pracodawcy wyjeżdżam na 3 tygodniowe szkolenie, gdzie będę zakwaterowany w hotelu z wyżywieniem (śniadanie + obiadokolacja) od poniedziałku do piątku, na weekendy natomiast będę wracał do domu (przez te 2 dni w tygodniu będę trzymał swoją dietę), i tak przez 3 tygodnie. Jeżeli chodzi o treningi to będę mógł przez te 3 tygodnie trenować 1 raz w tygodniu (jak się uda to 2).
Moje pytanie jest następujące: w związku ze zmniejszoną aktywnością fizyczną w postaci 1 treningu siłowego w tygodniu zamiast 3 przez okres 3 tygodni, oraz brakiem możliwości w tym czasie trzymania się mojego jadłospisu masowego (poza weekendami, gdzie będę w domu jadł zgodnie z moją dietą), jak podejść do tematu pod względem odżywiania? Zależy mi żeby przez ten czas utrzymać formę (nie zalać się ale też żeby nie było spadków). Jak skomponować pozostałe posiłki w dniach, gdy śniadanie i obiadokolacja będzie zapewniana przez hotel? Nie mam możliwości gotowania - jedynie gotowe rzeczy z półki sklepowej bez konieczności obróbki termicznej.
Moje pytanie jest następujące: w związku ze zmniejszoną aktywnością fizyczną w postaci 1 treningu siłowego w tygodniu zamiast 3 przez okres 3 tygodni, oraz brakiem możliwości w tym czasie trzymania się mojego jadłospisu masowego (poza weekendami, gdzie będę w domu jadł zgodnie z moją dietą), jak podejść do tematu pod względem odżywiania? Zależy mi żeby przez ten czas utrzymać formę (nie zalać się ale też żeby nie było spadków). Jak skomponować pozostałe posiłki w dniach, gdy śniadanie i obiadokolacja będzie zapewniana przez hotel? Nie mam możliwości gotowania - jedynie gotowe rzeczy z półki sklepowej bez konieczności obróbki termicznej.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Z ciężarem swojego ciała też można coś porobić, to tak dla "zaznaczenia"
Ponadto w weekend możesz sobie przygotować np. na 3-4 dni kaszę ugotowaną, ryż. Placki, nawet naleśniki. Do tego owoców kupić, rybę / mięso zrobić na 3-4dni (trzymać w lodówce jeśli masz możliwość) orzechy, awokado, jakieś warzywa.
Nie ma się też spinać, na luzie. W 3 dni formy nie stracisz ;)
Pozdrawiam.
Ponadto w weekend możesz sobie przygotować np. na 3-4 dni kaszę ugotowaną, ryż. Placki, nawet naleśniki. Do tego owoców kupić, rybę / mięso zrobić na 3-4dni (trzymać w lodówce jeśli masz możliwość) orzechy, awokado, jakieś warzywa.
Nie ma się też spinać, na luzie. W 3 dni formy nie stracisz ;)
Pozdrawiam.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Dokładnie.
Staraj się jeść w miarę zdrowo i kalorycznie ( zależne od celu ) oszacowują przyjętą ilość pokarmu. Notabene nie trzymanie w ryzach diety przez 3 dni na tym poziomie nie zainicjuje niczym złym.
Spokojnie.
Staraj się jeść w miarę zdrowo i kalorycznie ( zależne od celu ) oszacowują przyjętą ilość pokarmu. Notabene nie trzymanie w ryzach diety przez 3 dni na tym poziomie nie zainicjuje niczym złym.
Spokojnie.
...
Napisał(a)
Przeczytałem post Agi i mi się skojarzyło z 3 dniami. :)
Zatem trening wykonuj w warunkach hotelowych - da się.
Odnośnie diety, staraj się celować w produkty o wysokiej gęstości odżywczej. Stołując się na mieście wybieraj dania w których mięso/ryba jest pieczona, grillowana albo duszona. Celuj w surowe sałatki (warzywa) co do węglowodanów ryże/ziemniaki(gotowane)/kasze. Możesz również pomyśleć o zakupie odżywki białkowej, zdrowych tłuszczy pokroju orzechów (migdały/orzechy włoskie) owoców w celu uzupełnienia swojego tymczasowego menu.
Zatem trening wykonuj w warunkach hotelowych - da się.
Odnośnie diety, staraj się celować w produkty o wysokiej gęstości odżywczej. Stołując się na mieście wybieraj dania w których mięso/ryba jest pieczona, grillowana albo duszona. Celuj w surowe sałatki (warzywa) co do węglowodanów ryże/ziemniaki(gotowane)/kasze. Możesz również pomyśleć o zakupie odżywki białkowej, zdrowych tłuszczy pokroju orzechów (migdały/orzechy włoskie) owoców w celu uzupełnienia swojego tymczasowego menu.
Polecane artykuły