Szacuny
3184
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Wystarczą 3-4 minuty, aby uzyskać wyjątkowy smak i zachować wszelkie wartości odżywcze. Nie mówimy o długotrwałym gotowaniu By zachować walory smakowe i cenne witaminy wystarczy dodać do wody odrobinę soli i soku z cytryny, po 2-5 max minutach gotowania są już ok. Ugotowane brokuły powinny być al dente, czyli lekko twardawe i chrupiące.
Dodaje się je do wrzątku, dobrze jest też gotować je na parze
Podobnie jest z mrożeniem warzyw, jak dobrze się z nimi obchodzimy nie tracą swoich właściwości.
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-12-30 15:07:39
Szacuny
1034
Napisanych postów
4620
Wiek
34 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
35212
flex1976
Surowy brokuł ? Niezjadlbym , choć znam osoby co surowy kalafior wcinają
też miałem problem, żeby się przekonać, ale siada jak złoto aktualnie. a co do kalafiora to próbowałem na surowo i ee, nie przejdzie, ale wrzucam go do gotującej się wody z zegarkiem w ręku na 45s i już jest do zjedzenia na lajcie