...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Mozna prosic przepis na ciasto do pizzy? :)
Ciekawe czy rózni sie duzo od mojego?
Ciekawe czy rózni sie duzo od mojego?
...
Napisał(a)
SalvatoreLucaniaMozna prosic przepis na ciasto do pizzy? :)
Ciekawe czy rózni sie duzo od mojego?
Szef kuchni nie zdradza przepisu
a na poważnie potrzebujesz (ja staram się zawsze robić na oko)
pół kg mąki typ 00 lub pszenna typ 450
250 ml mleka
około 10 dag drożdży( daję więcej)
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, cukier, bazylia oregano
Do podgrzanego mleka wrzucam drożdże dodaje pół łyżeczki cukru. Rozczyn drożdży zostawiam na ok. 10 min.
W międzyczasie w misce przesiewam mąkę ze szczyptą soli. Dodaję szczyptę soli. 1 łyżeczkę oregano i bazyli. Wlewam drożdze.
Wyrabiam ciasto i heja przykrywam ścierką i pod ciepłe miejsce daje.
Po około 1 h ciasto podwoiło swoją objętość
Piekę w piekarniku pieczenie góra dół 180 stopni . 5 minut przed końcem nastawiam na pieczenie tylko dół.
Mega pycha polecam się na przyszłość :)
Seba Szmyt czekam na Twój przepis
...
Napisał(a)
Myslalem ze na zytniej to robisz ale widze Ty juz po bandzie lecisz ostro :P
Jedz, jedz nalezy sie :)
Jakie najblizsze plany?
Co jeszcze bys chcial poprawic w sylwetce jesli chodzi o partie mięsniowe?
Imo dojrzalosc i jakosc miesnia 10/10 ja kna nasze polskie warunki.
Obręcz barkowa chyba co?
Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2016-12-19 23:32:44
Jedz, jedz nalezy sie :)
Jakie najblizsze plany?
Co jeszcze bys chcial poprawic w sylwetce jesli chodzi o partie mięsniowe?
Imo dojrzalosc i jakosc miesnia 10/10 ja kna nasze polskie warunki.
Obręcz barkowa chyba co?
Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2016-12-19 23:32:44
...
Napisał(a)
SalvatoreLucaniaMyslalem ze na zytniej to robisz ale widze Ty juz po bandzie lecisz ostro :P
Jedz, jedz nalezy sie :)
Jakie najblizsze plany?
Co jeszcze bys chcial poprawic w sylwetce jesli chodzi o partie mięsniowe?
Imo dojrzalosc i jakosc miesnia 10/10 ja kna nasze polskie warunki.
Obręcz barkowa chyba co?
Narazie powiem z mostu wypoczywam chcę trochę odpocząć ale zobaczymy pozdrawiam
Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2016-12-19 23:32:44
Poprzedni temat
Adam Suker - Alternatywna droga w kulturystyce
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- ...
- 138
Następny temat
Bartosz Buczek 96` - przygotowania do sezonu 2017
Polecane artykuły