SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

SFD TEAM Sebastian Szmyt

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 139705

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 836 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1472
Kulturyści też jedzą pizze :) Nadszedł czas robienia masy :D Pizza domowej roboty :P







...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 836 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1472
Nie nie nie op*****lam się








...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3964 Napisanych postów 4473 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 182558
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 836 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1472
SalvatoreLucania
Mozna prosic przepis na ciasto do pizzy? :)
Ciekawe czy rózni sie duzo od mojego?


Szef kuchni nie zdradza przepisu
a na poważnie potrzebujesz (ja staram się zawsze robić na oko)

pół kg mąki typ 00 lub pszenna typ 450
250 ml mleka
około 10 dag drożdży( daję więcej)
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, cukier, bazylia oregano

Do podgrzanego mleka wrzucam drożdże dodaje pół łyżeczki cukru. Rozczyn drożdży zostawiam na ok. 10 min.
W międzyczasie w misce przesiewam mąkę ze szczyptą soli. Dodaję szczyptę soli. 1 łyżeczkę oregano i bazyli. Wlewam drożdze.
Wyrabiam ciasto i heja przykrywam ścierką i pod ciepłe miejsce daje.
Po około 1 h ciasto podwoiło swoją objętość
Piekę w piekarniku pieczenie góra dół 180 stopni . 5 minut przed końcem nastawiam na pieczenie tylko dół.

Mega pycha polecam się na przyszłość :)
Seba Szmyt czekam na Twój przepis
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 836 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1472
Pieczesz 20-25 min
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 836 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1472
Czas robienia masy Co wy na takie danie










...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3964 Napisanych postów 4473 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 182558
Myslalem ze na zytniej to robisz ale widze Ty juz po bandzie lecisz ostro :P

Jedz, jedz nalezy sie :)

Jakie najblizsze plany?
Co jeszcze bys chcial poprawic w sylwetce jesli chodzi o partie mięsniowe?
Imo dojrzalosc i jakosc miesnia 10/10 ja kna nasze polskie warunki.
Obręcz barkowa chyba co?



Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2016-12-19 23:32:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 836 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1472
na żytniej to smaku takiego nie ma :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 836 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1472
SalvatoreLucania
Myslalem ze na zytniej to robisz ale widze Ty juz po bandzie lecisz ostro :P

Jedz, jedz nalezy sie :)

Jakie najblizsze plany?
Co jeszcze bys chcial poprawic w sylwetce jesli chodzi o partie mięsniowe?
Imo dojrzalosc i jakosc miesnia 10/10 ja kna nasze polskie warunki.
Obręcz barkowa chyba co?


Narazie powiem z mostu wypoczywam chcę trochę odpocząć ale zobaczymy pozdrawiam



Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2016-12-19 23:32:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 836 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1472
to dopiero wypas tarta czekoladowo kakaowa na masę







Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Adam Suker - Alternatywna droga w kulturystyce

Następny temat

Bartosz Buczek 96` - przygotowania do sezonu 2017

WHEY premium