Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Pomidor ma w sobie wiele wartościowych składników, błonnik. Jest nawet zalecany przy diecie z zaparciami więc może mieć wpływ częściowy na trawienie, choć mnie warzywa np. "zapychają" czuje sytość dłużej.
Ryby lepiej wybierać te świeże, mrożone to już produkt przetworzony, z braku laku podobnie jak puche można wrzucić czasem, ale to nie jest dobry wybór. Tutaj mój artykuł o rybach, nie wiem czy Ci wrzucałam https://www.sfd.pl/Ryby__po_które_warto_sięgać_-t1132561.html
Szacuny
2060
Napisanych postów
3646
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
78425
Wrzucalas. Przegladalem ale musze wziac pod uwage dostepnosc rybek u mnie. Sa rozne fajnie wygladajace swieze rybki. Szprotki, sum i wiele wiele innych ale nie mam pomyslu jak je wrzucic do pelnowartosciowego posilku. wedzone rybki wogole mi do posilku nie pasuja. Uwielbiam paste z makreli i jajek ale nie chce jesc chlebka a bez chlebka to slabo smakuje. grilowanie i pieczenie tez odpada wiec jestem mocno ograniczony do patelni ale napewno cos znajde.
Zmieniony przez - marianzulek w dniu 2016-12-13 11:02:51
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3777
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68490
Oj tam. Dwa-trzy razy w tygodniu jak wrzucisz trochę pieczywa, żeby zjeść jakąś rybkę (pastę) ze smakiem, to się nic nie stanie. Ryba usprawiedliwia pieczywo :P. Mam podobnie z wędzonymi rybami - najlepiej smakują z dobrym pieczywem i jeszcze masłem, a solo czy z warzywami nie zjem. Tzn. dodaję cebulę, sałatę, koperek czy posiekanego pora, ale w jakiejś sałatce średnio to sobie wyobrażam...
Szacuny
2060
Napisanych postów
3646
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
78425
Haha... narazie jest dobrze i bez chlebka. jak zeobie chlebek to i paste rybna bede musial zrobic a bez majonezu ani rusz i sie bledne kolo robi. Widze progres z dnia na dzien.
Nawet libido lepsze na tej diecie.
Zmieniony przez - marianzulek w dniu 2016-12-13 15:02:26
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3777
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68490
Darku65, zgadzam się z Tobą, że warto robić i jeść własne pieczywo i na pewno jest zdrowsze, ale nawet taki domowy, razowy czy na zakwasie chleb po prostu nie do wszystkiego pasuje smakowo. A gdy np. kupię wędzonego łososia to nie po to, żeby czuć przy jedzeniu smak żyta... jakie by sobie zdrowe nie było. Natomiast jakaś tam makrela czy wędzone szprotki są już na tyle wyraziste w smaku, że ciemny chleb mniej mi przeszkadza... Pozdrawiam :).
Szacuny
2060
Napisanych postów
3646
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
78425
Bo nie brali ja do tej pory nie moge wyjsc z podziwu jak bardzo pozytywnie na moje zycie wplynela zmiana w odzywianiu. W polaczeniu z koksem dziala synergicznie i czuje sie jak mlody jastrzab
Apropo cisnienia to tez sie obnizylo odkad stosuje diete czyli 3dni. Zmiany sa diametralne i blyskawiczne. Wlasnie wracam z zakupow z torba pelna ryby i zieleniny, nie zamierzam rezygnowac. Przechodzac obok sklepu z suplami tez mialem ochote zajsc ale nie bede sie chemia faszerowal
Zmieniony przez - marianzulek w dniu 2016-12-13 17:14:24