...
Napisał(a)
W jakim sensie ciężko będzie Ci się przestawić? W czym problem?
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Rozumiem. Warto jednak dokonywać tych lepszych wyborów
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Mam pytanie. Chcę sobie wprowadzić rybkę np. łosoś. Ustawię sobie gramaturę przykładowo 200 a w opakowaniu będzie 220. Wówczas co radzicie zrobić z tą resztką ?
...
Napisał(a)
Ja raczej robię tak z innymi produktami, by takie kawałeczki nie zostawały. Więc albo używasz całość, albo zostawiasz na jurto
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
No tak tylko wtedy będę musiał korygować gramaturę z białkiem. Czyż nie ? :)
...
Napisał(a)
"resztką" ? Nie żartuj; droga i smaczna ryba.
Sprawdź w dzienniku żywieniowym, o ile przekroczysz kaloryczność, białko, tłuszcz, zjadając 20g łososia więcej...
Ja patrzyłam na surowego i jest to około 30kcal, 4g białka i 2g tłuszczu (w dodatku tego zdrowego tłuszczu nie byle jakiego).
Białko nie tuczy, a te 2g tłuszczu można pominąć albo dać w innym posiłku pół łyżeczki mniej jakiegoś oleju...
Ewentualnie nic nie zmieniasz tylko idziesz na 15 minutowy spacer, żeby spalić te 30 kcal .
Sprawdź w dzienniku żywieniowym, o ile przekroczysz kaloryczność, białko, tłuszcz, zjadając 20g łososia więcej...
Ja patrzyłam na surowego i jest to około 30kcal, 4g białka i 2g tłuszczu (w dodatku tego zdrowego tłuszczu nie byle jakiego).
Białko nie tuczy, a te 2g tłuszczu można pominąć albo dać w innym posiłku pół łyżeczki mniej jakiegoś oleju...
Ewentualnie nic nie zmieniasz tylko idziesz na 15 minutowy spacer, żeby spalić te 30 kcal .
...
Napisał(a)
BryxonNo tak tylko wtedy będę musiał korygować gramaturę z białkiem. Czyż nie ? :)
Możesz ująć z innego składnika zawieracego białko.
Poza tym bilans tygodniowy też warto brać pod uwagę, jak raz na jakiś czas przekroczysz coś o 10-20g świat się nie zawali Serio
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Haha, wszystko się zgadza ale dla pewności chciałem spytać bardziej doświadczonych osób :):)
Mam ostatnio ochotę na mufinki, ale tak się zastanawiam jaka mąka będzie w tym wypadku najlepsza pszenna czy pszenna pełnoziarnista ?
Mam ostatnio ochotę na mufinki, ale tak się zastanawiam jaka mąka będzie w tym wypadku najlepsza pszenna czy pszenna pełnoziarnista ?
Poprzedni temat
Dieta - lekka redukcja \ rekompozycja do oceny
Następny temat
Dieta redukcja do oceny, 70kg
Polecane artykuły