SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ryż biały - przyrządzanie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 861

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1109
Witam,
w dzienniku żywieniowym jest możliwość wyboru "ryż biały" i "ugotowany ryż biały". Ten drugi w porównaniu do pierwszego nie ma żadnych wartości odżywczych. O co w tym chodzi ? Ja ryż kupuję w saszetkach i zawsze gotuję z 14 min. Czy to oznacza, że traci większość wartości ? Zapewne głupie pytanie, ale muszę się upewnić.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 148 Napisanych postów 878 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 46176
Nie traci wartosci, po ugotowaniu dodatkowo łapie wodę i dlatego jest kilka razy cięższy, waz przed obróbka termiczna wszystko najlepiej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 412 Napisanych postów 11788 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 125319
ryż biały? jałowy pokarm.
a rozgotowany - zwyczajny klej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
j/w ryż ma 100g, po dobry ugotowaniu może mieć nawet i 300 bo złapie 200 ml wody i jak te 300g weźmiesz i podzielisz to masz 100g ugotowanego czyli ok 1/3 saszetki suchego ryżu.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Produkty zawsze należy ważyć przed ich obróbką.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Witaj,
Po prostu ryż łapię wodę i dlatego wyjdą inne wartości przed a po ugotowaniu. Dla tego zawsze ważymy przed obróbką termiczną .
Pozdrawiam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mamuśka bierze sprawę w swoje ręce - dieta redukcyjna prośba o ocenę :)

Następny temat

Pomimo zbilansowanej diety i regularnych treningów nie chudne

WHEY premium