SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Prosty OMLET białkowo-tłuszczowy [LC]

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15257

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 484 Napisanych postów 6372 Wiek 89 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 120575
Bez kremu też jest dobry? Tak sam w sobie? :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 224 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4876
Smak jest ok przyjemny ale smakuje jak jajko na słodko. Nie jestem do końca w stanie powiedzieć czy jest dobry bo mi nie wyszedł w 100%
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 240 Napisanych postów 3202 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 58644
Konsystencja jaka mi wychodzi po zmieszaniu białek i masy z żółtek, kakao i śmietany, taka gęsta piana:



Śmietanę mam czasem gęstą, czasem płynną, wychodzi za każdym razem tak samo.

Efekt po dzisiejszym, żeby nie było:



Zmieniony przez - Skelque w dniu 2016-02-18 18:59:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 224 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4876
Smażac pod przykryciem on ładnie rośnie ale, gdy podniesie się to momentalnie opada. Smażę go 30min na wolnym ogniu a on nadal nie ścina się z góry i dlatego podnoszę i przewracam do 2 stronę. Placek nie ścina się z góry, ponieważ jest tam duża wilgoć ....
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 240 Napisanych postów 3202 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 58644
Jaraw dziwna sprawa, u mnie takie zjawisko nie występuje - owszem, omlet odrobine opada po odkryciu pokrywki (no bo co by miało utrzymać jego wyrośnięcie?) - ale nie robi się jakiś płaski naleśnik z niego. Od góry wszystko ładnie jest ścięte, zresztą widać na fotce z pierwszego posta
Przykro mi, że się nie udaje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 224 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4876
A może na zdjęciu twój wygląda większy bo moj ma okolo 2cm grubosci
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 158 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4917
wygrałaś konkurs możesz mi gotować :) w sobotę przygotuję :)

Bóg zesłał mnie na Ziemię by siać zamęt i zniszczenie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 345 Napisanych postów 9131 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111386
Co mogę od siebie napisać, to - przypuszczam, że Skelque ma kuchenkę gazową, a Jaraw elektryczną lub jakąś tego typu?
To może być przyczyna różnic.

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 240 Napisanych postów 3202 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 58644
Dideek, od kiedy "smażenie na wolnym ogniu" jest elektryczne?
Osobiście używam kuchenki elektrycznej, więc problem chyba leży gdzie indziej.

Jeżeli komuś omlet się nie ścina można patelnie do piekarnika wrzucić, ostatnio jakaś moda na to panuje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 345 Napisanych postów 9131 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111386
smażenie na wolnym ogniu rozumiem jako takie określenie ogólne (zależnie: kuchenka gazowa - wielkość ognia, kuchenka elektryczna i inne - stopień)
A co do tego, że wyszedłem z taką myślą - u mnie na gazowej omlety zawsze super wychodzą, a u dziewczyny na elektrycznej podeszwy często

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kurczak faszerowany - de voile

Następny temat

Czym jest „foodporn” i jaki ma na nas wpływ?

WHEY premium