SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Agnieszka w kuchni - czyli coś z niczego ; )

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 147592

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Zupka <3

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Muffinki z jabłkami z mąki ryżowej




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
łosoś wędzony w roli główniej z warzywami - proste i pyszne śniadanie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Zupka warzywna z ryżem parabolicznym

1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 121 Napisanych postów 575 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 70025
Agnieszko powiedz mi jak Ty liczysz kcal i makro tych zupek ?

Wczoraj byłem bystry i chciałem zmienić świat. Dziś jestem mądry, więc zmieniam siebie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
n3cRo
Agnieszko powiedz mi jak Ty liczysz kcal i makro tych zupek ?



Wliczam wszystkie korzeniowe, a robię zazwyczaj tylko (seler, marchew i pietrucha korzeń) do tego wrzucę pora kawałek, cebulkę, czosnek (później wyrzucam, tak by smaku nadać i tego już nie wliczam) mięcho (jakie wchodzi w makro - najczęściej polędwica, udka z kuraka, ew pierś kura/indyk - albo karkówka/schab) doprawiam i heja ; ) Wliczam mięcho, korzeniowe i to co dodaję czyli albo ryż, albo ziemniaczki
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Jabłecznik na kaszy jaglanej:


Składniki:


- kasza jaglana 300g (suchego produktu)
- mąka ryżowa 200g
- jabłka 4szt (u mnie 408g)
- masło klarowane 70g
- ksylitol/stewia/inne słodzidło
- cynamon
- proszek do pieczenia 1,5łyżeczki

Przygotowanie:


Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu (około 15min), ostudzić, całkowicie odcedzić. Mąkę, stewię oraz proszek do pieczenia mieszamy dokładnie w misce. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Jeśli mamy formę - blachę to smarujemy dokładnie masłem, posypujemy bułką tartą, albo mąką lub zamiast tego dajemy papier do pieczenia. Jeśli mamy sylikonowe formy - to ułatwia sprawę.
Kaszę ostudzoną mieszamy dokładnie do mąką, proszkiem do pieczenia i słodzidłem.
Na spód formy dajemy masę z kaszy 1/3, dociskamy, później jabłka posypujemy cynamonem (można użyć przyprawy do szarlotki) i powtarzamy czynność masa z kaszy, jabłka i znów posypujemy cynamonem, na koniec masa z kaszy. Dociskamy.
Na wierzch wrzucamy masło (nie rozpuszczone, a zbite) wkładamy do piekarnika na około 180 stopni na 50-60 min.

Można dodać też białko w proszku.

















Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-04-15 20:26:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
fajny przepis. na zdjeciu wygląda jakby był mega gruby spód, ale doczytałam, ze to "przekładaniec".
musi być pycha
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
bziubzius
fajny przepis. na zdjeciu wygląda jakby był mega gruby spód, ale doczytałam, ze to "przekładaniec".
musi być pycha



Bziu - smakuje super, sama się zdziwiłam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Tak tradycyjnie :

Gryczana, pomidor i polędwiczka wieprzowa duszona.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pełnoziarnista tarta śliwkowa bez cukru

Następny temat

Błyskawiczny lunch - czyli omlet na toście z ciabatty z porem i selerem

WHEY premium