SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Makaron

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 892

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Siemano,dzisiaj w biedrojce zakupiłem makaron pełnoziarnisty z oto takim makro na 100g :
b-7,1
WW- 25
tłuszcz-1,7
i moje pytanie czy to mozliwe że jest az tak mało węgi czy to jakiś kit, bo jak patrze na makro innych makaronów to jest po 60 pare minimum. Czy moze zwiększac się kaloryczność podczas gootowania ????
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
Zapewne patrzysz na 100g ugotowanego makaronu a nie na 100g przed obróbką

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ewidentnie pisze ze po ugotowaniu :D, ale zaraz zaraz czyli co ze przed ugotowaniem miało byc okolo 60 a po ugotowaniu zmalało do 25?


Zmieniony przez - Total_Eror w dniu 2016-03-11 12:57:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
makaron waży 100g, jak go gotujesz to ciągnie wodę i po ugotowaniu się okazuje że masz 100g makaonu i ok 150 g wody czyli w sumie 250g ugotowanego produktu, ale btw liczysz dla 100g bo reszta te ok 150 to bezkaloryczna woda

Z ryżem to samo jest po ugotowaniu moze nawet ważyć woreczek stu gramowy ok 300g ale to nadal jest 100g produktu i 200g wody.

W przypadku np mięsa smażąc 100g piersi po obróbce masz ok 60g bo ona z kolei traci wodę.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2016-03-11 13:09:28

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
J/w, anubis bardzo dobrze wyjaśnił :)

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzięki stary :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie?

Następny temat

endometrioza w bliznie po cesarskim cięciu

WHEY premium