Składniki:
- 100 g mąki gryczanej
- 40 g mąki ryżowej
- 2 jaja
- 1 łyżka oleju
- 200 ml wody
- przyprawy :sól,pieprz,słodka papryka,koperek,chili
- 200 g sera typu feta
- paczka szpinaku
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki oliwek
- kilka suszonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- jogurt grecki odtłuszczony + przyprawy lub sos z awokado
Przygotowanie:
1.Szpinak umyć,osuszyć i przesmażyć z czosnkiem na oliwie.
2.Fetę rozgnieść widelcem, dodać szpinak i pieprz ,pokrojone oliwki oraz pomidory (farsz gotowy)
3. Mąki, jaja,wodę,olej oraz przyprawy zmieszać, usmażyć na suchej patelni 4 duże naleśniki.
4.Jogurt wymieszać z dowolnymi przyprawami lub przyrządzić sos według TEGO przepisu
5. Naleśniki nadziewać farszem, podsmażyć na patelni,podawać z sosem jogurtowym.
SMACZNEGO
Wartości: (1 naleśnik+ sos)
B: 21,2
T: 18,6
W: 25,6
Kcal: 354
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-02-17 23:03:39
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html