VexelNajlepiej smażyć na maśle klarowanym, dziennie proponuje zjeść 6 jaj L ponieważ zółtko jest najlepszym źrodłem nie tylko tłuszczu czy perfekcyjnego białka ale rownież ma masę witamin i minerałów, zamiast śmietany wrzuciłbym masło extra, śmietanki maja kargen, ja używam jej max 50g dziennie do kawy, boczek wędzę lub pieke sam, podobnie inne mięsa. Wszystkie kiełbasy i pasztety do kosza. Idź do sklepu i zobacz na etykiecie ile jest tam stabilizatorów i konserwantów. Sa wędliny czyste ale kosztują 50 zł, a za 50zl masz 4,5 kg karkówki :) oczywiście, ze możesz nawet wskazane sa witaminy, proponuje wrzucić jeszcze kiszonki, powtarzam kiszonki nie kwaszonki z 2 razy dziennie. Witamina D szczególnie zima, 1g C bedzie git, kreatyna śmiało.
Zmieniony przez - Vexel w dniu 2016-01-20 21:51:30
Dlaczego na maśle klarownym prócz tego żę jest w hust droższe niż takie 82% a jak ktoś chce to sobie sklaruje tylko po co.
Tak ok jeżeli masz wędzarnię i czas na takie rzeczy to ok weź pod uwagę że nie wszyscy maja ochotę i czas i przede wszystkim miejsce na przyrządzanie własnych wędlin.
Karagen w śmietance hmm bierzesz pod uwagę ze występuje na rynku coś więcej niż Zott czy piątnica które faktycznie mają karagen
ale jak już konkretnie mówimy o karagenie czyli E407 to weź tez pod uwagę iż spożywka wykorzystuje karagen natywny który jest nie tylko w śmietanie ale i innych produktach lodach ,dżemie,serkach twarogowych ,koncentratach napojów itp
obstawiam że spożywasz więcej karagenu w ciągu dnia niż ci się wydaje więc nie ma co demonizować dużego kubka śmietany