Kupiłem dziś piersi z indyka odwracam opakowanie a tam jest napisane ze w 100g znajduje się aż 36g białka, szperałem po internecie i zazwyczaj podawanie jest, że w takiej ilości indyka znajduję się między 17 a 22g więc czy to możliwe żeby w moim było aż 36?
...
Napisał(a)
Witam, nie wiedziałem w którym temacie to pytanie zadać więc w razie czego to nie bijcie:)
Kupiłem dziś piersi z indyka odwracam opakowanie a tam jest napisane ze w 100g znajduje się aż 36g białka, szperałem po internecie i zazwyczaj podawanie jest, że w takiej ilości indyka znajduję się między 17 a 22g więc czy to możliwe żeby w moim było aż 36?
Kupiłem dziś piersi z indyka odwracam opakowanie a tam jest napisane ze w 100g znajduje się aż 36g białka, szperałem po internecie i zazwyczaj podawanie jest, że w takiej ilości indyka znajduję się między 17 a 22g więc czy to możliwe żeby w moim było aż 36?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Możliwe, że wypisane wartości odżywcze były po przygotowaniu produktu, wtedy to możliwe :).
...
Napisał(a)
Niektórzy producenci wypisują wartości odżywczę produktu już po obróbce termicznej. Wrzuć na patelnie 100 gram indyka/kurczaka, jak już będzie zdatny do jedzenia to go zdejmij i ponownie zważ, gramatura powinna się zmniejszyć o około 30%, i wtedy te 20 gram białka już nie przypada na 100 gram produktu tylko na 70 gram, co za tym idzie w 100 gramach ugotowanego/smażonego kurczaka/indyka będzie około 28g białka, kumasz? :D
1
...
Napisał(a)
Wędzona nie miałaby aż tak dużej ilości białka ponieważ ten rodzaj obróbki nie zmniejsza tak bardzo gramatury mięsa.
...
Napisał(a)
Jedynie taka może właśnie zwiększyć ilość białka do tego stopnia, ale rzeczywiście nie aż tyle. Ew. suszona.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
aesthetic92Niektórzy producenci wypisują wartości odżywczę produktu już po obróbce termicznej. Wrzuć na patelnie 100 gram indyka/kurczaka, jak już będzie zdatny do jedzenia to go zdejmij i ponownie zważ, gramatura powinna się zmniejszyć o około 30%, i wtedy te 20 gram białka już nie przypada na 100 gram produktu tylko na 70 gram, co za tym idzie w 100 gramach ugotowanego/smażonego kurczaka/indyka będzie około 28g białka, kumasz? :D
piszesz o surowym produkcie? osobiscie z czyms takim sie nie spotkałem i raczej bylo by to bez sensu,
...
Napisał(a)
W surowym produkcie raczej tak nie piszą aż ciekawe jestem jaki producent ?
Do autora napisz czy kupiłeś surowy filet z indyka , czy może szynkę z Indyka , lub inny przetworzony produkt ?
Pozdrawiam
Do autora napisz czy kupiłeś surowy filet z indyka , czy może szynkę z Indyka , lub inny przetworzony produkt ?
Pozdrawiam
Poprzedni temat
Dieta redukcyjna - prosze o ocenę i ewentualne wskazówki.
Następny temat
dieta na masę do oceny (86kg)
Polecane artykuły