Składniki:
- 3 jajka
- płatki jaglane około 30g
- pół banana około 50g
- żurawina suszona około 10g
- przyprawa do szarlotki
- kapka czegoś do smażenia ( u mnie patelnia delikatnie nakropiona olejem z pestek winogron)
- 1 kostka gorzkiej czekolady 90% (około 2g)
+ Jaja kurze (100g) 150g 210 kcal b: 19 g ww: 1 g tł: 15 g
+ Żurawina suszona 30g 34 kcal b: 0 g ww: 8 g tł: 0 g
+ Banan 50g 47 kcal b: 1 g ww: 11 g tł: 0 g
+ Płatki jaglane - Kupiec 30g 110 kcal b: 4 g ww: 21 g tł: 1 g
+ Czekolada gorzka 90% kakao WAWEL 2 g 10 kcal b: 0 g ww: 0 g tł: 1 g
B 23g, T 17g, W 42g kcal: 410g
Masa z pasy kokosowej:
Składniki:
- wiórki kokosowe około 25g
- mleczko kokosowe około 30g
- słodzik (nie trzeba, u mnie 4 tabletki)
+ Wiórki kokosowe 25g 154 kcal b: 1 g ww: 2 g tł: 16 g
+ Mleko kokosowe Diamond 30g 51 kcal b: 0 g ww: 1 g tł: 5 g
205 kcal B 1 g W 2g T 21 g
Przygotowanie:
Jajka rozbijam w misce, dodaję płatków, żurawiny przyprawy do szarlotki, banana kroję w kostkę wszystko razem mieszam, patelnię nakrapiam olejem i formuję na niej placki. Piekę z obu stron po około 1 minucie.
Wstawiam na talerz, w blenederze miksuje wiórki kokosowe, słodzik oraz mleczko. Uzyskaną masą smaruję placuszki. Kostkę gorzkiej czekolady ścieram na małych oczkach dodając efektu wizualnego i posmaku
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html