SKŁADNIKI NA SPORY ZAPAS:
- 150g mąki ryżowej
- 100g mąki orkiszowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 czubata łyżeczka cynamonu
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 100g cukru kokosowego/brązowego lub miodu
- szczypta soli
- ~7 łyżek wody
Składniki wymieszaj na gładką kulkę ciasta (będzie miękka, ostrzegam). Następnie posyp ją dość sporą ilością mąki i cienko rozwałkuj. Placek pokrój teraz na długie paski a każdy pasek na kwadraciki. Następnie połóż je na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posyp jeszcze odrobiną cynamonu (i jeżeli chcesz też cukru) i wstaw do nagrzanego do 200C piekarnika na ~4-5min. Powinny ładnie się przyrumienić. PAMIĘTAJ JEDNAK ABY NIE PIEC ICH ZBYT DŁUGO.
Jedz z mlekiem, jogurtem, chrup same... SMACZNEGO!