SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gryczane racuchy z jabłkami

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 14521

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4562 Napisanych postów 35827 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263315
Tak jak w przypadków m.in. Gofrów tak i teraz bardzo prosty przepis - wyjdzie każdemu


GRYCZANE RACUCHY


Składniki:
- Jabłka (koło 300g)
- Mąka gryczana 130g
- 2 jajka
- 100 ml wody gazowanej
- olej kokosowy (około 25g)
- słodzik ( w zależności jakie kto lubi słodkie, czym słodzi itd. ja dałem 10 tabletek)
- drożdże (około 30g)



Przygotowanie:
1. Słodzik rozpuszczamy w gorącej wodzie, gdy się rozpuści a woda nieco ostudzi dorzucamy drożdze
2. Blendujemy lub mieszamy łyżką (jak kto woli) mąkę, jajka, wode gazowaną i rozpuszczone w słodziku drożdże
3. Gdy uzyskamy konsystencje "śmietanową" wkrawamy do masy jabłka i mieszamy łyżką.
4. Rozgrzewamy na patelni olej kokosowy. Nie dajemy od razu całej porcji bo placki wszystko wchłoną a potem będziemy smażyć na suchej patelni. Zdecydowanie lepiej co porcje dorzucić np 5g oleju
5. Gotowe!


Z podanej gramatury wyszło mi 15 racuchów
Smak ... pozytywne zaskoczenie

Mama nadzieje, że i wam przypadną do gustu. SMACZNEGO !














19

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Praktykuję od dawna, ale wcześniej nie załapały sie na fotki. Przepis zagoscił na stałe w moim menu




2

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Wyglądają pewnie tak jak smakują :D Można dać drożdże w proszku ?
2

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4585 Napisanych postów 49019 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522810
jak nie wyjdzie to dostaniesz naganę
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4562 Napisanych postów 35827 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263315
blue_hope Robiłem dziś pierwszy raz, więc ciężko mi powiedzieć, ale myślę że też powinno wyjść
mimo wszystko lepiej użyć świeżych


ASNF konkretna stawka w grze !


ps. następnym razem zrobie jeszcze polewe z WPC ... to będzie coś!


Zmieniony przez - K_PS w dniu 2015-11-21 20:20:19
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94987 Napisanych postów 365036 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670750
bardzo fajne będę robił
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 584 Napisanych postów 4542 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 25262
Mam mąkę gryczana wiec tez bede robila banany dam do środka tez ,ale miazga bedzie omomommmmmm
1

Blog kulinarny - serdecznie Zapraszam
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Kendi_na_Bombie,w_Kuchni_:_-t1095480-s9.html#post5

Jedz jak Król,żyj jak Król ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4562 Napisanych postów 35827 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263315
z bananami też będzie super

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2461 Napisanych postów 24193 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 402887
słodzik w jakiej ilosci wody rozpuszczałes i dodawałes do drożdzy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4562 Napisanych postów 35827 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263315
wincol
słodzik w jakiej ilosci wody rozpuszczałes i dodawałes do drożdzy?


Malutko, dosłownie z 20ml

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2461 Napisanych postów 24193 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 402887
dzieki, trzeba bedzie spróbowac bo smaka narobiłes
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ta mąka gryczana jaki typ ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciastka białkowo-orzechowe [LC]

Następny temat

Muffinki

forma lato