śniadanie: 150 g jajka + mozzarella i pi razy oko 10 g oleju kokosowego
do tego kilka ogórków kiszonych
obiad po jakiś 9 godz: 200 g piersi indyka z sałatą ogórkiem i pomidorem z vinegrettem
kolacja: 130 g greckiego +150 g malin
na jutro i pojutrze marynuję ca 750 g piersi z indyka w marynacie cynamonowej - trochę ją tym razem podrasowuję, zazwyczaj robię prosto:
cynamon, ocet winny/wino czerwone i trochę oliwy z oliwek
jak mi się nudzi trochę bardziej to dodaję imbir
a tym razem jeszcze dodałam kurkumę i tartą pestkę awokado
zastanawiam się czy jutro nie dorzucić kilka śliwek........chociaż nie koniecznie musi być na słodko......
a teraz przepis jak się nie dać przeziębieniu i grypie
profilaktycznie dobrze sprawdza się imbir chociaż ja stosuję imbir z innych powodów (wolę ostrość imbiru niż pieprzu oraz podobno stany zapalne niweluje więc dla mojego barku jak znalazł)
ale jak już nas zacznie brać:
- duże dawki wit C (np natka pietruszki), kapucha kiszona itd....
- antyseptyk może to być sławetny czosnek, albo cebula szczególnie czerwona chociaż osobiście wolę ostry chrzan lub musztardę dion - bo ostatnie powodują czyszczenie zatok czasem nawet i dolnych przynosowych jak się weźmie odpowiednią ilość
przy grypie konieczne jest również zwiększenie wapnia - zawsze stosowałam płynne z apteki (jako jedyne lekarstwo przy tych dolegliwościach przedchorobowych bo od czasów liceum kiedy chorowanie było na rękę czasami nie choruję na takie rzeczy)
katar
jak jesteśmy pociągający - w kieliszek wrzucić świeżo pokrojone kilka plasterków ostrej cebuli lekko przysłonić i wciągać zapach nosem - aż polecą łzy - oznacza to że kanaliki się przeczyściły
przy zatkanych zatokach dobrze sprawdza się (jak wyżej pisałam) ostry chrzan i musztarda dion.
Zmieniony przez - crewliq w dniu 2015-09-15 22:34:59
Zdrowe odżywianie nie polega na zakazach a na połączeniu instynktu ze zdrowym rozsądkiem!
nic na siłę wszystko młotkiem! Pełen chill out :D
http://www.sfd.pl/przeróbka_termiczna_pączka_w_maśle_na_wersję_fit-t1086128.html