SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

profil lipidowy na cyklach saa

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 20388

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
miczelx
Zadna pomylka, multimiliardowy biznes,
koncerny farmaceutyczne dostaly w pewnym momecie zielone swiatlo na to by wmowic ludziom ze cholesterol jest zly, co jest nonsensem.


Rzucili wynikami niedbałych badań i opierali na nich ciągle teorię, że tluszcze nasycone są be.

Po prostu nie uwzgędnili, że grupa jedząca główne "produkty zierzęce" jako źródło tłuszczy po prostu odżywiała się skandalicznie, próba została dobrana tak, że wśród tej częsci większość paliła szlugi, popijała, miała nadwage i kiepską kondycję zdrowotną a to całe ich "mięso" to przetworzony syf - kiełbaski, konserwy, fasfoody a do tego jeszcze tłuszcze trans i przetworzone węgle.



Co najlepsze, pakując w siebie tyle omega 6 faktycznie doprowadza się do spadku poziomu cholesterolu i frakcji LDL, ale za to cząsteczki LDL stają się o wiele bardziej podatne na reakcje w wolnymi rodnikami a ścianki naczyń krwionośnych i błony komórkowe wskutek niedoboru DHA i EPA stają się słabe i łatwo ulegają uszkodzeniu.

Więc co z tego, że cyferki spadły jak ludzie umierali na zawał i udar niedokrwienny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1474 Napisanych postów 10261 Wiek 53 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 84499
Mi się wydaje ze jeśli chodzi o tłuszcze powinniśmy zwracać uwagę przede wszystkim na stopień przetworzenia podobnie z węglowodanami i wybierać tłuszcze jak najmniej przetworzone, oraz odpowiednie ich proporcje ,do posiłków nie omijając szerokim łukiem tłuszczów trans, ograniczać je a nie eliminować.Hipoteza lipidowa złych tłuszczy upada jak kiedyś jajek w latach 80 powoli upada, ale wydaje się, że nikt spośród decydentów z obszaru zdrowia publicznego nie jest jeszcze gotów by przyznać to publicznie. Coraz więcej na forach toczy się kontrowersji i dyskusji na temat różnego rodzaju tłuszczy oraz ich proporcji w naszej diecie.
1

najsłabszy inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny,

- najmniej selektywny inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny.
TABELA WEDŁUD KSIĄŻEK PISANA NA PODSTAWIE MOICH ODCZUĆSKDER-paroksetyna fluvoksamina

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
wnc1964


Tu jeszcze o oleju z pestek dyni, krótkie streszczenie.

Olej z pestek dyni jest bardzo bogaty w fitosterole, które pomagają redukować zły cholesterol LDL obniżając jego wchłanianie w potrawach, zawierających niekorzystne substancje. Badania pokazują, że wysoki poziom fitosteroli w diecie znacząco obniża wchłanianie szkodliwego cholesterolu i może bardzo korzystnie wpłynąć na zmniejszenie ryzyka choroby serca.edna łyżka oleju z pestek z dyni zawiera około 120 kalorii, przede wszystkim pochodzących z kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-9. Potrzebujemy tych kwasów w naszej codziennej diecie, a także wielu innych składników odżywczych w nim zawartych, dlatego nie warto w tym wypadku rozważać kaloryczności tego składnika diety. Olej z pestek dyni jest także polecany pomocniczo na pasożyty.




Zmieniony przez - wnc1964 w dniu 2015-06-26 18:28:36


Zawartość steroli nie ma żadnego znaczenia wobec bomby omega-6, jaka sobie serwujesz tym olejem.

Jeszcze jedna rzecz, mianowicie lekarze przestrzegaja przed jedzeniem wieprzowiny sugerujac w zamian "zdrowe" ryby morskie...
Przede wszystkim większość tych ryb pochodzi z hodowli, a więc żyją w ścisku, sa karmione zmielonymi odpadami z przetwórni ryb z jakimiś ch**owymi wypełniaczami, do tego dochodza antybiotyki więc finalnie mamy mięso barwione dodawaniem do karmy beta-karotenu, pozbawione praktycznie kwasów omega-3 (bo niby skąd mają się tam znaleźć skoro karmią łososie śmieciami) i o wiele uboższe w wartościowe białko.

Natomiast ryby poławiane przez trawlery, w szczególności te głębokomorskie to magazyny metali ciężkich i innych toksyn, które ludzie umieścili w morzu w ciągu minionych dekad.
Także jak widać wieprzowina w każdym aspekcie wypada lepiej'


BTW dziczyzna zawiera koło 1 g omega-3 na 100g i jak wiadomo, dzikie zwierzęta nie sa karmione soją i mączką kostną

Jedyne rozwiązanie to świeże śledzie, szproty lub ryby słodkowodne.

Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2015-06-26 23:00:22
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
wnc1964
Mi się wydaje ze jeśli chodzi o tłuszcze powinniśmy zwracać uwagę przede wszystkim na stopień przetworzenia podobnie z węglowodanami i wybierać tłuszcze jak najmniej przetworzone, oraz odpowiednie ich proporcje ,do posiłków nie omijając szerokim łukiem tłuszczów trans, ograniczać je a nie eliminować.Hipoteza lipidowa złych tłuszczy upada jak kiedyś jajek w latach 80 powoli upada, ale wydaje się, że nikt spośród decydentów z obszaru zdrowia publicznego nie jest jeszcze gotów by przyznać to publicznie. Coraz więcej na forach toczy się kontrowersji i dyskusji na temat różnego rodzaju tłuszczy oraz ich proporcji w naszej diecie.


Jak to nie eliminować trans jak to najgorsze ścierwo jakie serwują. Rząd USA (tak, Ameryki ) nakazał w ciągu trzech lat całkowite wycofanie tych tłuszczy z produkcji. Nawet tam sięgnęli po rozum do głowy a u nas dalej w przedszkolach będą dawać dzieciom batoniki. Niech rosną zdrowe :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9050 Napisanych postów 82726 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699697
wieprzowina tak ,ale ta świnka od wujka Heńka ze wsi
bo już te z typowej hodowli to raczej wypadają kiepsko

Hubert aleś się rozpisał - napij się dla rozluźnienia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1474 Napisanych postów 10261 Wiek 53 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 84499
Podobnie wygląda z mięsem drobiowym, w polsce nadmiernie i nielegalnie stosuje się antybiotyki, hormony i sterydy przy przemysłowej produkcji drobiu, aby szybko zarobić . Powodują one zwiększenie masy kuraków czy indyków w dość szybkim okresie czasu. ... Co tu jeść, chyba lepiej napić sie zdrowego czerwonego wina, a dbać o lipidy najlepiej warzywami owocami , i niektórymi lekami jak widać problem, być może nie jest w pożywieniu samym w sobie tylko tak jak piszesz, ale w jego przetwarzaniu , oraz nadmiernej komercji, czyli tanio wyhodować, szybko i drogo sprzedać. Pie...rdolę otwieram piwko przed snem.

najsłabszy inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny,

- najmniej selektywny inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny.
TABELA WEDŁUD KSIĄŻEK PISANA NA PODSTAWIE MOICH ODCZUĆSKDER-paroksetyna fluvoksamina

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
Tak jakoś się rozpisalem.

Widziałem niedawno badania koleracyjne jakichś opłaconych profesorków z USA, z którego wynikało, że spożywanie kwasów omega-3 zwiększa o 70% ryzyko raka prostaty. Po prostu zbadali ludziom ich poziom we krwi i wyszło, że wśród tych z wyższym było o 70% więcej zachorowań i już (poziom we krwi nie jest jednoznaczny z wielkością spożycia)

Równie dobrze mogliby stwierdzić zwiększone ryzyko na podstawie koloru włosów czy lubianej muzyki.

Wnc te kuraki przemysłowe mają max 80% deklarowanej zawartości białka w mięsie. Tak słyszałem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1474 Napisanych postów 10261 Wiek 53 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 84499
Hubert81
wnc1964
Mi się wydaje ze jeśli chodzi o tłuszcze powinniśmy zwracać uwagę przede wszystkim na stopień przetworzenia podobnie z węglowodanami i wybierać tłuszcze jak najmniej przetworzone, oraz odpowiednie ich proporcje ,do posiłków nie omijając szerokim łukiem tłuszczów trans, ograniczać je a nie eliminować.Hipoteza lipidowa złych tłuszczy upada jak kiedyś jajek w latach 80 powoli upada, ale wydaje się, że nikt spośród decydentów z obszaru zdrowia publicznego nie jest jeszcze gotów by przyznać to publicznie. Coraz więcej na forach toczy się kontrowersji i dyskusji na temat różnego rodzaju tłuszczy oraz ich proporcji w naszej diecie.


Jak to nie eliminować trans jak to najgorsze ścierwo jakie serwują. Rząd USA (tak, Ameryki ) nakazał w ciągu trzech lat całkowite wycofanie tych tłuszczy z produkcji. Nawet tam sięgnęli po rozum do głowy a u nas dalej w przedszkolach będą dawać dzieciom batoniki. Niech rosną zdrowe :/


Hubercik znasz , amerykańskie prawo one też jest w pewnym sensie paranoiczne. Po drugie nienasycone kwasy tłuszczowe typu trans, to izomery powstałe w wyniku uwodornienia utwardzenia olejów roślinnych. Same oleje roślinne są zdrowe, ale proces utwardzania powoduje, że zmieniają się ich właściwości, zwracam uwagę że przetwarzanie jest tu bardziej nie wskazane, oraz rodzaj przetwarzania. Generalnie powiem Tobie że ostatnio napływ informacji , badań , kontrowesji itd jeszcze bardziej mnie często ogłupia.



Zmieniony przez - wnc1964 w dniu 2015-06-26 23:20:20
1

najsłabszy inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny,

- najmniej selektywny inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny.
TABELA WEDŁUD KSIĄŻEK PISANA NA PODSTAWIE MOICH ODCZUĆSKDER-paroksetyna fluvoksamina

...
Napisał(a)
Usunięty przez Hubert81 za pkt 1 regulaminu
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
No właśnie nie do końca są zdrowe te oleje roślinne. Cały czas drążę temat.
Procesu przekształcania wiązań cis na wiązania trans nie musisz mi tłumaczyć, coś tam ogarniam



Flex
wieprzowina tak ,ale ta świnka od wujka Heńka ze wsi
bo już te z typowej hodowli to raczej wypadają kiepsko


Znacznie lepiej niż kurczak i hodowlane ryby pod względem zawartości substancji nieodżywczych i ogólnej jakości mięsa.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Doping a TSH

Następny temat

testosteron enthanate a tłusta skóra twarzy pomocy !!!

WHEY premium