Szacuny
8
Napisanych postów
2367
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
45570
Siemanko. Ostatnio pojawia sie dużo filmików w necie jak to firmy produkujące mięso robią nas w ch... Sprawa dotyczy piersi. Było mówione że waży sie ją przed przygotowaniem i tak robiłem ale czy to na pewno dobrze? Jak patrze teraz na filmiki jak goście łapią strzykawkę z wodą i szprycują pierś aby tylko więcej ważyła. Jak w końcu to wliczać? Przed czy po usmażniu, ugotowaniu? Bo wychodzi na to ze wliczam większość zawartość wody niż deklarował producent... I chciałbym jakąś odpowiedź z uzasadnieniem a nie że produkt waży sie zawsze przed obróbką termiczną bo przykład który podałem myśle że troszkę temu zaprzecza..
Zmieniony przez - bugi24 w dniu 2015-02-13 19:19:33
Szacuny
4671
Napisanych postów
49144
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
524173
ja z biedronki kupuję najwięcej, albo w zwykłych sklepach mięsnych większej różnicy w wadze przed i po obróbce niż napisałem w poprzednim poście nie zauważyłem
jeśli mowa o pakowanych piersiach (i nie tylko) to te papierki na tackach pod mięsem są właśnie po to, żeby mięso trzymało wodę, a waga wybita na opakowaniu się zgadzała
Szacuny
4671
Napisanych postów
49144
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
524173
wszystko ważymy przed
staram się zawsze po umyciu osuszyć mięso, odczekać parę minut aż obcieknie, wycieram ręcznikami kuchennymi
i tak białko dostarczasz zapewne z innych źródeł niż piersi, więc ewentualny niedobór uzupełnisz innymi produktami lub odżywką - trzymać między 2-2,5 g na kg masy ciała
Szacuny
8
Napisanych postów
2367
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
45570
Jakie to wały idą to sie w pale nie mieści... Pracowałem też swojego czasu w cedrobie i też sie napatrzyłem jak to wszytko rośnie. Ogólnie kurczak to chyba najbardziej syfiaste mięso, wyjątkami są te co biegają sobie u sąsiadki po podwórku no ale niestety człowiek nie ma kasy żeby sobie jeść codziennie wołowinke to trzeba sie kurą zadowolić