SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Do D.Szukały

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2566

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 6563 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 45379
Jeżeli interesuje Cię moje zdanie to ta dieta jest

1. Strasznie mało zróżncowana - jak Ty dostarczasz wszelkie witaminy i składniki mineralne, których nie ma w piersiach, tuńczyku, ryżu i chlebie???
2. Zbyt bogata w białka - o wiele za dużo
3. Zbyt uboga w ww i tłuszcze


------------------------------
*Nie ma granic możliwości, są tylko bariery do przełamania*

"Anyone can give up; it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone would
understand if you fell apart, that's TRUE STRENGTH"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 222 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 6440
czekam Darku Sz. na twoją opinie co byś zmienił.
<chodzi mi o robienie masy mięśniowej >
Będe wdzięczny za wszelkie sugestie

cześć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 222 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 6440
a i jeszcze jedno Darku jak to jest z ryżym ? mam zjeść załuzmy 100 g ,na opakowaniu pisze że w 100g jest 80 ww,
ale waże to przed czy po ugotowaniu ? bo ze 100g po ugotowaniu zrobi się 300g albo i więcej.
jak to jest Darku ?

Z góry dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 3393 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15438
Sprtakus, jeżeli dieta ta ma być ukierunkowana na wzrost masy mieśniowej to niestety wygląda na to że jest w niej zbyt dużo białka w porównaniu do składników energetycznych. Jeżeli 300g białka miało by byc w pełni wykorzystywane na cele budulcowa, kaloryczność diety musiałby oscylować w granicach 8000kcal. Myśle, że to zdecydowanie za dużo w stosunku do potrzeb Twojego organizmu. Najprostszym rozwiazaniem było by wiec obniżenie ilosci białka na rzecz węglowodanów i tłuszczów ( tego skałdnika jest zbyt mało). Przy wysokiej podazy białka oraz zbyt niskiej podaży cukrów i tłuszczów, białko będzie wykorzystywane na cele energetyczne zamiast budulcowe. Dieta taka zabezpiecza przed wzrostem tkanki tłuszczowej, ale niestety ma słaby charakter anaboliczny.

Jeżeli chodzi o ryz, to zawsze uwzgledniamy jego wartość odżywczą przed ugotowaniem

szukala
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 222 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 6440
dzięki Darku za odpowiedź
A ile białka wegl. i tluszczy proponował byś na kg wagi ciała.
Odnośnie ryżu to znaczy że jeżeli mam zjeść 60 g ryżu to waże go przed ugotowaniem bo z tych 60 g zrobi się 3 razy więcej.Czy gotuje np. 20 g i z nich zrobi się 60 g po ugotowaniu , bo do końca nie rozumiem.

cześć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 4202 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 31691
Darek przeciez jasno napisał ze waga przed ugotowaniem

węglowodany powinny byc spozywane w ilosci 6-7g na 1kg mc, białko 2-2,2g na 1 kg mc, tłuszcz 1-1,5 g na 1 kg mc

Życie jest za krótkie by być małym.....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4429 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 32976
masz wszystkie proporcje napisane w 2 odpowiedziach Darka
pamietaj by zmiany wporwadzac stopniowo i odrazu nie wjezdzaj na 8g/kg ww


**********************
Pozdrawiam
anar

" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 3393 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15438
Spartakus jeżeli masz zjeść 60g ryżu, to dotyczy to oczywiscie produktu przed ugotowaniem

szukala
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 222 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 6440
a jak jest z piersiami z kurczaka ? Bo np. waże je przed i mają 700 g ale po ugotowaniu 530 g.mają tyle wartości odzywczych co w 700 czy 530 Darku ?
teraz zmieniłem w diecie białko na 3g ww 4 g t 1,2 <ogulnie przeanalizowałem i kierując sie twoimi wskazówkami zmieniłem diete>.zawsze ważyłem ryż po ugotowaniu i przez to jadłem znacznie mniej ww niz powinienem teraz to zmieniłem i zobaczymy jak będzie.
jeszcze jedno czy robiąc "placek" z białek i płatków owsianych smażąc to na patelni można dodać odżywki czy straci swoje właściwości podczas smażenia <białko się ścina czy coś takiego >dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 4202 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 31691
za mało węglowodanów! 4g na 1 kg mc to jest strasznie mało przy tym masy duzo nie zbuduje, dieta musi miec duzo kalorii, Twoja jest w nie strasznie uboga, zwiększ węglowodany i zmniejsz ilosc bialka.

Życie jest za krótkie by być małym.....
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

katalog supli

Następny temat

Tauryna jako antykatabolik

WHEY premium