olej kokosowy 15 gram
oliwki zielone 100 gram
kapary 20 gram
Filet z kury 700 gram
makaron ryżowy 200 gram
sos sojowy 1 łyzka
curry 10 gram
mieszanka chińska mrozona 200 gram
1 łyzka skrobi ziemniaczanej
czosnek 5 ząbków
1 cebula
pół puszki ananasa
kurczaka kroimy w małe kawałki i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym dodajemy curry i przyprawę do kurczaka cebulę i czosnek,wszystko podsmażamy kilka minut.
Następnie dodajemy łyżkę sosu sojowego,mieszankę chińską,oliwki,kapary,i pokrojonego ananasa w kawałki.
Podsmażamy do miękkości warzyw.
10 gram skrobi ziemniaczanej rozrabiamy w 150 ml zimnej wody i dolewamy do kurczaka po minucie od zagotowania wyłączamy.
Makaron gotujemy jak na opakowaniu i podajemy
z całości wychodzą 4 porcję-wartości na jedną porcję:
450 kcal
42 białka
44 węgli
10 tłuszczy