SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BlackBolt - If you can dream it, You can do it !

temat działu:

Dzienniki Treningowe

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 21914

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
przepis na sernik :) - polecam , na święta na pewno jeszcze raz go sobie zrobię

dynia - ja dałem 2 gatunki pół na pół - wyszło około 1kg
250 g chudego twarogu
250 g półtłustego twarogu
6 łyżek jogurtu naturalnego
3 jaja
2 łyżki budyniu waniliowego
2 łyżeczki przyprawy do piernika
3 łyżeczki słodzika w proszku lub rozpuszczonego w wodzie – stewii lub ulubionego
1 łyżeczka mielonych goździków
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1/2 łyżeczki mielonego anyżu

spód:

płatki owsiane/żytnie - w zależności od wielkości blachy
1 łyżka miodu
50 g masła
Sposób przygotowania
1.
Dynię myjemy i kroimy w kostkę – 5×5 cm. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach do miękkości – około 25 minut. Studzimy. Ser miksujemy z jogurtem, aż stanie się kremowy. Dodajemy też budyń. Dodajemy do niego jaja, przyprawy oraz słodzik ( lub cukier w wersji standardowej ), ponownie miksujemy aż się spienią. Dynię oddzielamy łyżką od skórek i dokładnie ubijamy na pure. Łączymy ją z masą serową i przekładamy do formy – na spód lub papier do pieczenia. Pieczemy 40 minut w 160 stopniach. Upieczony pozostawiamy w piekarniku na 20 minut, później wyciągamy z pieca i studzimy.
2.
Spód: płatki kruszymy mikserem. Topimy tłuszcz. Łączymy go z płatkami i miodem. Lepką masą wykładamy natłuszczoną formę do 2/3 wysokości lub sam spód. Chłodzimy 15-20 minut. Spód zalewamy masą serową i pieczemy jw.







...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
mikrus87
Co za różnorodnośc makaron ryż kasza

Zmieniony przez - mikrus87 w dniu 2014-11-25 13:32:36


się żyje się ma ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 966 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2631
dobry serniolll na pewno niebawem wpadnie

" Pasja ma zabawny zwyczaj triumfowania nad logiką "

http://www.sfd.pl/Roland_Roli_Kowalczyk_W_pogoni_za_marzeniami-t1048508.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
a dzięki , dzięki :D przetestowany już przez parę osób więc spokojnie można ładować - sam zastanawiam się czy nie zrobić kolejnego na weekendzie :D zobaczę jak będę stał czasowo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Achh fajnie wyglada to ciasto ale nie mam się co jarać bo nie mam piekarnika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 9580 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 34564
mikrus87
Co za różnorodnośc makaron ryż kasza

Zmieniony przez - mikrus87 w dniu 2014-11-25 13:32:36


Taki to pożyję, nie?:D

Odnośnie ciasto - wygląda bardzo ok, przepis wydaje się być taki... zdrowy ! Jaką konsystencję ma masa serowa po upieczeniu? Nie jest sucha?
Ja ostatnio myślałam o jakimś przepisie z kazeiną, bardzo fajna masa mogłaby z tego wyjść. Niczym prawdziwy budyń.
Ps. Miło było poznać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
Doris.K
mikrus87
Co za różnorodnośc makaron ryż kasza

Zmieniony przez - mikrus87 w dniu 2014-11-25 13:32:36


Taki to pożyję, nie?:D

Odnośnie ciasto - wygląda bardzo ok, przepis wydaje się być taki... zdrowy ! Jaką konsystencję ma masa serowa po upieczeniu? Nie jest sucha?
Ja ostatnio myślałam o jakimś przepisie z kazeiną, bardzo fajna masa mogłaby z tego wyjść. Niczym prawdziwy budyń.
Ps. Miło było poznać.


no właśnie w trakcie robienia pomyślałem że mogłem dodać białeczko do tego jakieś ale odpuściłem sobie - chciałem sprawdzić jak będzie smakować w/g pierworodnego opisu :) i wyszedł bardzo smaczny i nie nie jest sucha , delikatnie wilgotna , można szamać i szamać - w końcu całą brytwankę na 3 obaliliśmy na PP, sądzę że jakby było więcej to by i więcej poszło ale drugą brytwankę zrobiłem już dla rodzinki :D z tym że tam na bazie cukru a nie słodzika - sprawdź przekonaj się - na pewno będziesz zadowolona ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
Amber872.
Achh fajnie wyglada to ciasto ale nie mam się co jarać bo nie mam piekarnika


ja mam ale i tak robiłem już wszystko u rodziców :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 9580 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 34564
Makro na prawdę bardzo spoko więc śmiało można robić i jeść - bez wyrzutów sumienia.
Wypróbuję - dzięki ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
to może jak mam chwilę zarzucę dzisiejszy rozkład jazdy :
ogólnie od wczoraj wieczór jazda po bandzie - pracę kończę zwykle o 20 ale trzeba było poprzewozić spinbike'i z jednej siłki na drugą, trochę łażenia po schodach to w górę to w dół , jazdy po mieście , do domu wróciłem po 23 styrany ale o dziwo mega zadowolony - coś mnie ostatnio pozytywny nastrój trzyma :D .Zdążyłem jeszcze chwilę pogotować i poprzerzucać trochę gratów/mebli z małego do dużego pokoju ponieważ "artyści" skończyli już remont dużego więc powoli się zadomawiam ! . Padłem oczywiście jak ..... wiadomo :D ... Rano o 6 na nogi - szybkie śniadanie (w między czasie przerzutów ciąg dalszy) , na siłce pare minut po 7 - dziś bez mobilności ponieważ zależało mi na czasie...

TRENING !
- Marsz


Wyciskanie sztangi na smithie 5x6-8 30/8 30/8 30/8 30/8 30/6 - przerwy minutowe między seriami - liczę tylko obciążenie - łokcie wysunięte bardziej do przodu w celu większego zaangażowania przedniego aktonu mięśni naramiennych (m.deltoidoes)

Wyciskanie hantli na ławce poziomej 5x8-10 4/X/0/0 30/12 30/12 30/10 30/10 30/8 + dropsetx3 - łopatki mocno ściągnięte tak że praktycznie miażdżą się o siebie , dzięki temu barki chowają się do tyłu a klatka jest b. mocno wypchnięta do przodu - starałem się opuszczać na 3-4 sek więc trochę więcej niż zwykle co oczywiście dało przełożenie na mniejszą ilość powtrz

Dipsy na poręczach z obciążeniem + Rozpiętki na skosie 5x8/15 17,5/8 17,5/8 17,5/8 17,5/8 17,5/8 + 12/15 12/15 12/15 12/15 12/15 - w dipsach to samo obciążenie co poprzednio ale czuję że mogłem dodać trochę więcej - następnym razem ; w rozpiętkach skupiam się cały czas na przyczepach dalszych a więc ruch wykonuję tylko połowiczny odchodzący po łuku od głowy w dół - ruch tylko w dolnej fazie - kąty ławki zmieniam co serię - polecam wypróbować

Wznosy hantli bokiem + Wyprosty z linką wyciągu 5x15 8/15 8/15 8/15 8/15 8/15 + 1d.k/15 1d.k/15 1d.k/15 1d.k/15 1d.k/15 (1 duży kafel) - wznosy wykonuję przy napięciu mięśni najszerszych grzbietu (m.latisimus dorsi) staram się zaznaczać fazę opuszczania poprzez wolniejszy ruch - wyprosty na dopompowanie

Rotatory 5x15 rotacja zewnętrzna/rotacja wewnętrzna naprzemiennie

JADŁO !
Posiłek I

30g whey/30g masła orzechowego/20g oliwy z oliwek
Posiłek II
200g białego ryżu/200g jabłka/25g rodzynek/30g bulka/30g whey
Posiłek III
120g kury/170g ryżu jaśminowego/warzywka
Posiłek IV
150g kury/100g ryżu brązowego/warzywka
Posiłek V
150g twarogu chudego/30g orzechów/10g whey/10g oliwy z oliwek

3 226,1 kcal 195,6 g B 420,5 g WW 84,6 g T







Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DT by SOIR

Następny temat

DT - cma04

WHEY premium